Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Борбата с косата на вече не толкова малката принцеса продължава и в този епизод. Сдобих се най-накрая с доста известната четка Tangle Teezer...

Четка за коса Tangle Teezer Salon Elite Hairbrush


Борбата с косата на вече не толкова малката принцеса продължава и в този епизод. Сдобих се най-накрая с доста известната четка Tangle Teezer. Трудно ми е да се ориентирам каква е разликата между отделните серии на марката освен външния вид и затова взех тази, която най ми хареса като цвят - слънчево оранжевата Tangle Teezer Salon Elite Hairbrush. Детския вариант беше по-скъп и затова се колебаех, но в крайна сметка и тази върши работа и не е чак толкова голяма, че детето да не може да я ползва без помощта на възрастен.В момента не ползвам никаква допълнителна козметика, която да улеснява разресването и боравя само с четката. Пробвах я и при мен, за да разбера лично как се справя, всичко е 6, но сякаш предпочитам гребен с големи зъби, които си ползвам от много време. При дъщеря ми четката е първенец в предпочитаните уреди за коса, но ресането не е чак безпроблемно и безболезнено. Зъбите на четката са по-къси от тези на гребените и затова не навлизат толкова навътре в косата, т.е. не я скубят. Но като започна да реша отдолу, над вратлето пак има дърпане и мрънкане от страна на потърпевшата принцеса.

По мое мнение четката се справя еднакво добре и на суха и на мокра коса, а и сресването след къпане улеснява и оформянето и после като е изсъхнала. Детето си я ползва само, но не натиска достатъчно и сресването е само на повърхността. Tangle Teezer е много лекичка, пасва добре на ръката и на малки на големи и за момента ни спестява предишните тежки моменти при оформяне на прическата.Моята четка за съжаление няма капаче и всеки път след ползване я прибирам в кутийката, в която пристигна. Тя обаче се закъсва и скоро ще трябва да й търся нов дом, защото лесно се зацапва. Тъй като повърхността й е по-голяма, прах и каквото там друго полепва по косата се пренася и на нея и трябва да я чистя всеки ден. За целта ползвам гъба, на която слагам малко детски шампоан и хубаво я изтърквам без да се притеснявам, че зъбчетата и могат да се счупят, защото са гъвкави и както казах късички.

Цената на моята четка е 19,90 лв., в момента има промоция на моделите от други серии.

Продуктът ми е предоставен за проба и ревю от сайта за парфюми и козметика Parfimo.bg, но мнението си е лично мое и за него не ми е заплатено.

3 коментара:

  1. Този тип четки /но "истински", не от джъмбо или от магазин за левче/ са много хубави и удобни. Имам подобна за "големи", с дръжка, от друг онлайн магазин, и независимо от скептицизма ми, ми стана любима. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Имам същата,но от Алиекспрес за около долар, имам я от три години. Много съм доволна.

    ОтговорИзтриване
  3. Тези четки за изключително удобни! :)

    ОтговорИзтриване