Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Ако не сте разбрали до сега от всичките ми 371 споменавания колко много харесвам аромата на рози, ето и поредното доказателство за това. По ...

Флорална розова вода Damascena


Ако не сте разбрали до сега от всичките ми 371 споменавания колко много харесвам аромата на рози, ето и поредното доказателство за това. По розореб бях в долината на розите на гости на Етнографски Комплекс Дамасцена, където се нагледах и буквално надишах с толкова любимият ми мирис. За спомен от там освен многото снимки и приятното изживяване си взех натурална розова вода. Съжалявам малко, че не си избрах и още някой продукт, но честно казано нямах нерви да разгледам всички заради тълпите от японски туристи, които без да преувеличавам грабеха продуктите и ги купуваха на килограм.

Ползвала съм и преди флорална розова вода, която беше на фирма Екомаат, тази е малко по-различна като състав, но пък открих нови направления, в които да ми е полезна.



Взех си опаковка от 200 ml, като пропуснах да видя дали имат такава с пулверизатор, което щеше да е по-удобно, но и тази ми върши работа. Шишето е разположено в красива кутия с кратка информация за употребата на продукта. Розовата вода реално е безцветна, но е сложена в пластмасова розова опаковка, което и продава розов цвят. Мирише разбира се на царицата на цветята, без да е силно и натрапващото се, а напротив много приятно и нежно. Ако не е аромата, няма и да разбереш, че имаш нещо на лицето си, не щипе, не лепне, изсъхва бързо. Преди няколко дни се изненадах, когато намокрих лицето си с вода, за да се разхладя и ми замириса на розова вода, която бях нанесла сутринта.

Използвам я по няколко пъти на ден за освежаване на лицето, почистване преди да ползвам маска, преди крем или просто така за разкош. В момента кожата ми е доста спокойна и безпроблемна, така че не действам целенасочено срещу някакъв проблем, а просто се грижа да е почистена и поглезена с розовата вода. Оказа се обаче, че ми върши много по-сериозна работа в друго направление.



Добре, че в сайта на производителя има повече информация, за да разбера, че мога да я ползвам и при слънчеви изгаряния и ухапвания от насекоми. Не знам дали съм споменавала, но и аз и децата сме много чувствителни при ухапвания от всякакви гадове. Не знам дали се дължи на това, че сме много светли, но доста се подуваме. Аз в момента съм с 3 големи зачервени петна от ужилване от оса, с която имах неблагоразумието да се срещна, докато подрязвах лозите. Въпреки, че натърках веднага местата с листа от бъз, въпреки това се подуха и сърбят гадно. Третирам ги с розова вода, която доста бързо успокоява сърбежа, но за да спадне ухапаното явно си трябва време.

Миналата седмица пък водихме децата на река и неблагоразумната им майка разполагаща с добър набор от козметика тотално забрави да им вземе слънцезащитно средство. В свое оправдание ще кажа, че не бяхме планирали ходене на реката и съвсем импулсивно решихме да отидем с мъжете, които тръгнаха за риба. Тениските на децата не се задържаха дълго на тях, затова вечерта имаше червени раменца и гърбове, за успокоението на които пак използвах розова вода, която малките приемат без пазарлъци.



Флоралната розова вода може да се използва и за косата, което не знам как не ми е хрумвало, но ще поправя това скоро, само да разбера как точно и дали се изплаква. Подходяща е и за добавяне в сладкиши, но аз за целта си имам малко ликьор от рози, които реално погледнато също "разкрасява", защото докарва усмивка на лицето ми, особено в комбинация с шоколад.

Определено мога да потвърдя, че това са едни от най-добре похарчените ми 5 лв. Нещо просто на пръв поглед, но реално ефективно и освен това доставящо ми и естетическа наслада <3

1 коментар:

  1. За коса може да се ползва по няколко начина. Аз предпочитам да пръскам на още мокра коса в корените и да втривам леко. Получава се хубав аромат, особено ако поне за малко се суши със сешоар. И с лавандулова вода също става.
    Може ли уточнение как се различава розовата вода на Дамасцена от тази на Екомаат? За мен и двете са много добри фирми, но Екомаат поддържат доста високи цени.

    ОтговорИзтриване