Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Поразходих се по света и у нас, малко повече по света и попаднах на нови видове бонбони Линдор, който не бях срещала по нашите магазини. Те ...

Lindor бонбони - Coconut, Caramel, Strawberries & Cream, Stracciatella и Citrus

Поразходих се по света и у нас, малко повече по света и попаднах на нови видове бонбони Линдор, който не бях срещала по нашите магазини. Те може вече да са се разпространили на родна земя, аз докато се добера до компа, за да ги споделя с вас.


Срещата ми с новите вкусове на Lindor се състоя в един магазин не пълен, а направо преливащ от всякакви сладки изкушения - бонбони от всякакъв вид, калибър и материал, шоколади, вафли и какво ли не. Позволих на съпруга да ме поглези с едно пакетче от тези шарени вкусотии, като избрах само такива, които не съм опитвала до сега - с кокос, ягоди и крем, карамел, цитрус (не знам освен лимонов вкус какво още има вътре) и страчатела. Като гледам в интернет има и други интересни вкусове, на които не съм се натъквала и някой от тях са лимитирано издание, но определено ако ми падне възможност ще ги опитам.



Снимките не са от най-добрите, които съм правила, но нямах нито условия, нито техника, а и от разнасяне в раницата, бонбоните тотално загубиха формата си и почти се бяха разтекли.

Lindor Coconut - в тюркоазена опаковка като кристалните води на някой остров лежи шоколадов бонбон с бяла сърцевина. Мирише на кокос, обвивката е доста сладка, но крема вътре като морска вълна отмива шоколада и оставя своя вкус. Липсват ми хрупкавите частички на кокоса, с тях би заприличал на кръгло баунти, но и така е чудесен.



Strawberries & Cream - розов станиол приютява бяла топчица изкушение (която би трябвало да има ягодови парченца в себе си, но явно са толкова миниатюрни, че не ги забелязвам). В сърцевината и се крие много бледо розов крем с аромат и вкус на ягоди. Кремът вътре е гъст и вкусен и леко кисел, а белият шоколад го подслажда. Задължително трябва да се хапват двете заедно, за да се получи добра комбинация.

Caramel - златен като слънце, направо си го представях как ще се излее като отворя бонбона. Карамелът обаче е скрит в млечен шоколад и дори не е толкова течен, колкото се опасявах, Съчетанието от шоколад и карамел с всяко следващо опитване ми се струва все по-сполучливо. Уж и двете са сладки, но заедно не ми идват прекалено, а мирисът на карамел е толкова уютен по всяко време на годината.



Citrus - след толкова сладко реших да си подкиселя малко вкуса и затова се обърнах към жълто-зеленото бонбонче. То също е бяло даже с бяло ядро, което обаче е с цитрусов вкус. Приятно е като вкус, но доста сладко заради белия шоколад.

Stracciatella - синя опаковка, бяла топка с шоколадови парченца. Мирише адски хубаво, най ми харесва от всичките 5 вкуса, но не мога да определя точно на какво. Като отхапя потича бял крем, а аромата става неустоим. Кафявите парченца са хрупваки и още по-видими, а вкусът завладяващ. Това е моят фаворит, добре че умно се запасих в по няколко броя от всеки вид.


Приемам препоръки за други видове Lindor, които заслужават да се опитат :)

0 коментара: