Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Есента вече официално е факт. За мен времето се смени адски бързо, в началото на месеца бяхме на море, после докато подготвим децата за ...

Шарено и вкусно като есента - печени зеленчуци на фурна



Есента вече официално е факт. За мен времето се смени адски бързо, в началото на месеца бяхме на море, после докато подготвим децата за училище и изведнъж - хоп дъждове, вятър, падащи листа и различни цветове. След като помрънках срещу смяната на сезоните, е време да обърна внимание и на положителните преживявания и неща, които идват с есента и едно от тях е изобилието от зеленчуци и плодове.

Днешната рецепта е лесничка като за мен, вкусна пак като за мен и търпи различни вариации в зависимост от наличните продукти и това какво ви се яде. По традиция първо я приготви мъжът ми и след като ми допадна страшно много, сега редовно си я правя аз. Може да се ползва като гарнитура, но може и успешно да замести например вечеря, за мен е достатъчно насищаща.

Необходими продукти:

лук - много
чушки - зелени и червени
гъби - ползвала съм само печурки
моркови
тиквички
предполагам, че може да се сложи и патладжан, но аз не обичам и не готвя с него
сол, черен пипер, соев сос, олио

Приготвяне:

Гъбите, лука и тиквичките се нарязват на полумесеци, а морковите и чушките на пръчици. Изсипват се в голяма тавичка, хубаво е да са на един слой и се подправят. Соевият сос може да се сложи преди печенето, а може и след това. Не им се налива вода, те сами си пускат. Пекат се на 250 градуса без да се покриват като периодично се разбъркват. По-вкусни и по-бързо стават като се ползва функцията вентилатор. Могат да се хапват топли или студени, със соев сос или с някакъв лют сос например.

Bon appetit и честита есен!

0 коментара: