Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Здравейте, днешния ми късен пост е посветен на 2 продукта на Iroha Nature. Марката е испанска и предлага иновативна козметика за лице, ръце...

Iroha Natura хидратираща маска с алое вера и чорапи с ментол

Здравейте, днешния ми късен пост е посветен на 2 продукта на Iroha Nature. Марката е испанска и предлага иновативна козметика за лице, ръце и крака. Аз имах възможността да пробвам хидратираща маска за лице с алое вера, зелен чай и жен шен и охлаждащи чорапи с ментол (да и крачетата ми имат нужда от глезене, макар че по-рядко се сещам за тях).



Маската е под формата на парче плат, напоено с прозрачна течност с отвори за очите, носа и устата. Ползва се върху почистена и подсушена кожа. Тази специално е доста напоена и докато се опитвах да я наместя на лицето си от нея капеше течност. Тя обаче се стече по шията ми, където я разнесох хубаво, така че не остава неизползвана. Не успях да опъна маската добре по лицето си, имах чувството, че ми е голяма, може би ми трябва повече опит. В крайна сметка легнах, за да не изтече всичкия серум преди да усетя действието му, но все пак плата изсъхна по-бързо на челото ми, а на бузите и брадичката беше все още мокро след 15 минути. Усеща се леко стягащ и освежаващ ефект, миризмата е приятна и ненатрапчива, не много силна.


При изваждането от пликчето маската ми се стори доста тънка и се притеснявах да не я скъсам, но тя се оказва стабилна и лесна за слагане. На очите има капачета, които могат да се сложат върху клепачите или да стоят отворени по желание. След като я махнах и втрих остатъка в кожата си, по ръцете ми остана лепкаво усещане. По лицето обаче не се усеща толкова, а след време попива. Кожата ми е освежена, стегната и хидратирана.

Чорапките ми бяха още по-интересни за ползване. Още с изваждането от пликчето се усеща свежият аромат на мента. Отвън са найлонови, а вътре са напоени с течност, но така са захванати един за друг, че да не изтича нищо. Спокойно може да се ходи с тях из къщи, само внимавайте да не се подхлъзнете. Няма опасност да се събуят, но би било добре да имат нещо в края, което да ги придържа към крака. Препоръчва се да се оставят да подействат поне 15-20 минути.



Много приятно се чувстваха краченцата ми, чорапките не ги загряваха, но буквално усещах как ги отпускат. Към края на препоръчителното време се засилва охлаждащия ефект на ментата. След свалянето им по краката ми остана кремче, което е необходимо да бъде втрито в кожата, а при допира с въздуха се усеща още хлад, който трае продължително, но все още е топло навън, така че това е бонус към действието на чорапите.



Определено приятна глезотия са и маската и чорапите в края на работните ден и най-вече на работната седмица. А съчетани с хубава книга, сладолед, чаша вино или нещо друго отпускащо по избор на ползващия направо са задължителни, особено при положение, че наближава училището и с трима ученици скоро ще съм на въртележката, в която такива моменти ще са гооооляма рядкост, затова им се наслаждавам докато мога.

* Продуктите са ми изпратени от представителите на марката за България, като част от кампания за популяризирането им у нас. Не съм била задължена да напиша статия, това е по моя инициатива и за това не ми е било платено.

0 коментара: