Laino shampoo-shower gel Citrus freshness

Само преди месец се похвалих с новата си придобивка от Laino cosmetics, после я взех с мен на море, а привършвайки я вече я снимам върху жълтите листа на есента, които от ден на ден стават все по-многобройни.

За марката съм чувала най-вече като пример за продукти, които просто няма как да се реализират на българския пазар, заради името си и не съм и виждала някой да ги внася у нас. Laino (произнася се Лено до колкото знам) на френски може и да значи нещо хубаво и красиво, но у нас никой не го приема така. Което е грешка, защото продуктите им изглеждат хубави, с натурални съставки, но не са органик или еко изцяло, на достъпна цена са и са разнообразни.

Моят шампоан – душ гел долетя директно от Франция и е по-малка разфасовка от 100 мл, за да може да се побере в ръчен багаж. Затова и го изхабих доста скоростно, пък и го ползвам предимно като душ гел, само един път го пробвах на косата си, за да задоволя любопитството си.

Приятен продукт с много свеж и готин, летен аромат, красива опаковка, без да блести с нещо специално. Съставът му е обогатен с екстракти от грейпфрут и лимон, а за хидратиращото действие помагат провитамин B5 и глицерин. Както споменах почти го изразходих по време на морската ни почивка, като работата му беше да не пресушава допълнително напечената и осолената ми кожа. Справяше се достатъчно добре, за да не заприличам на веяна скумрия, но нямаше как да мина само с него, затова задължително използвах и хидратиращо мляко за тяло (скоро ревю и за него).

Накратко – Laino shampoo-shower gel се пени нормално, все пак има SLES в състава си, освежаващ е, спогоди се добре с косата и кожата ми, споменах, че мирише хубаво, но аромата не остава след отмиване.  Тъй като душ геловете са общо взето най-безобидните и безинтересни продукти от портфолиото на дадена марка, бих пробвала и нещо друго на Laino, за да имам по-пълна представа за качеството и действието им и да затвърдя мнението си, че въпреки името си са готини 🙂