Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Днес смятам да ви представя едно мини био черно шоколадче със 73% какао, което получих в една от Biosense кутиите (които за съжаление вече ...

Sole Chocolate Negro 73% - Био черен шоколад 73% какао


Днес смятам да ви представя едно мини био черно шоколадче със 73% какао, което получих в една от Biosense кутиите (които за съжаление вече не съществуват). То е едва 25 грама и съставките му се събират само на един ред: какао, захар от захарна тръстика, какаово масло и ванилия и четирите са от контролирани био продукти. Скромността му обаче не го прави по-лош от големите му събратя с множество добавки и съставки. Количеството му е достатъчно да задоволи нуждата ви от шоколад, особено пък ако внимавате какво ядете като мен в момента и сладките изкушения са една от храните, към които не трябва да посягате често.





Chocolate Negro е с произход Испания. Може да се намери и в разфасовка от 100 грама. Мини версията му струва около 1.50 лв. и си има цели 12 парченца. Всяко от тях си има кръгче в средата, приличат ми на малки бутончета. Цветът му е тъмен и го няма млякото, което да го смекчи. Забелязват се шуплички, а на 2 места и по-светли петна, които не знам на какво се дължат.



Лично аз не усещам аромата на ванилията, която трябва да е добавена. Мирише на какао и то много незабележимо, напрягам се, за да го усетя, а може и да си го въобразявам. Шоколадът е твърд и при допир не започва да се топи бързо, а си остава стабилен. Същото е и усещането при вкусването му. Твърд е и се чупи, а не се разтапя веднага, трябва му малко време, за да омекне какаовото масло и да освободи вкуса му. Първоначално е горчив, след това не бих казала, че става сладък, а по-скоро по-шоколадов и в края му отново има лека горчивина, която се задържа известно време в устата. Няма как да ми досади, още повече, че липсва горчивата сладост, която напоследък срещам в толкова много шоколади.


На ден си хапвам по парченце или две и така хем съм яла шоколад, хем не съм си наблъскала организма с много захар, палмово масло и разни други добавки.



Марката Sole предлага доста други разновидности, които могат да се намерят по био магазините у нас и съм сигурна, че скоро ще се срещнем с някои от тях.

0 коментара: