Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Доста се чудих да пиша ли изобщо публикация за този шоколад, който си няма собствена марка. Произведен е за Lidl, затова го нарекох на него,...

Обичам те повече от шоколад или Milk chocolate with peanuts & raisins Lidl


Доста се чудих да пиша ли изобщо публикация за този шоколад, който си няма собствена марка. Произведен е за Lidl, затова го нарекох на него, а иначе си е обикновен млечен шоколад със стафиди и фъстъци. Не съм сигурна дали може да се закупи от самия магазин точно с такава опаковка. Тъй като окото ми привличат по-различните и нестандартни шоколади, тези нормалните не ги забелязвам много много и не мога категорично да кажа има ли го или не. Със сигурност не съм го виждала с опаковка "Обичам те повече от шоколад". При мен попадна под формата на подарък, личи си че подаряващия ме познава добре, но не знам от къде е закупен.






И май допълнителната му опаковка е единственото отличително нещо в него. Прави от обикновения шоколад интересен подарък. А при наличието на толкова любов какъв точно шоколад има вътре сигурно е от значение единствено за шоколадохолици като мен. Защото жените се радват на всичко сладко и няма много да му мислят преди да го унищожат. Аз обаче подхождам по друг начин към всеки шоколад - разглеждам го, чета съдържанието, опитвам го бавно и внимателно, пробвам да усетя мириса му и други подобни. Всички тези процедури ги приложих и към млечния шоколад със стафиди и фъстъци и точно заради това той не успя да ме впечатли и развълнува.



Не че не обичам млечни шоколади и стафиди обичам, фъстъците не са ми толкова любими, но от време на време имам настроение за тях. За ежедневна доза сладко е добър, но иначе никаква вероятност да остане в спомените ми. Шоколадът е съставен от 15 блокчета, според съдържанието наличието на фъстъци и стафиди е по-равно - 5%, но на мен стафидите ми изглеждат по-малко, може би защото са по-големи и по-нарядко. Няма някакъв допълнителен мирис, само чист шоколад. Отчупва се с ясен пукащ звук по почти права линия. Вкус - мек, нежен, леко кисел от стафидите, фъстъците само хрупат, но почти не се усещат. Количество - 100 грама, цена - нямам си идея. Със сигурност ще запазя единствено опаковката "Обичам те повече от шоколад /а аз страшно много обичам шоколад/", но съдържанието й бързо ще мине в графа "хапнах там един шоколад, но не помня нищо по-специално за него".

0 коментара: