Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Тъмен, загадъчен и изкушаващ, мрачен като времето тези дни. Отвън е сладък, отвътре солен, любима моя комбинация. Остава в ума ми, кара ме д...

Chocolat au lait Tournesol & Pavot - Млечен шоколад с мак и слънчогледови семки



Тъмен, загадъчен и изкушаващ, мрачен като времето тези дни. Отвън е сладък, отвътре солен, любима моя комбинация. Остава в ума ми, кара ме да копнея за още, усещах спомена за него в устата си цял ден и нямах търпение да се прибера и да го довърша, да го погълна целия и да знам, че няма да принадлежи на други. Може да ви се струва, че пиша глава от "Петдесет нюанса сиво", но моят роман трябва да бъде наречен по-скоро "Петдесет нюанса шоколад". Макар че числото 50 изобщо не е достатъчно да опише всички вкусове и вариации на любимите ми сладки изкушения. С описанието по-горе изказвам любовта си към Chocolat au lait Tournesol & Pavot.



Много се зарадвах, когато го получих като подарък. Комбинация, която никога не ми е хрумвала, че е възможна и която не съм срещала до момента на българския пазар - млечен шоколад с мак и слънчогледови семки. Нито едното, нито другото го свързвам със шоколад, затова бях и толкова развълнувана да видя какво се е получило. Шоколадът е от собствената марка на Carrefour, в България май вече няма къде да се намери, моят е френски (да са живи и здрави роднините и още шоколади да ми донесат).



Опаковката е доста мрачна и постна, типично с стила на Carrefour Selection. На нея има само най-необходимата информация - блокче шоколад, малко слънчогледови семки и купчинка мак. Но няма нужда от повече, защото както казах интересната комбинация е достатъчна да предизвика любопитството на всеки и да поиска по-бързо да я разкъса и разкрие сладкото съдържание. В последно време в менюто ми присъства доста често слънчогледа - най-често като добавка към салати, а едно сладко барче Слънчогледка с карамел редовно ме изкушава. Какъв по-подходящ момент и настроение да експериментирам с вкуса на Chocolat au lait Tournesol & Pavot.


100 грама или 10 парченца млечен шоколад набраздени с черни и по-светли петънца. Маковото семе и слънчогледа са доста нагъсто, според опаковката съдържанието на мак е 4%, а слънчогледовите семки са 12% и то карамелизирани. Ароматът не е нищо специално, приятен е, но се дължи на добавената ванилия. Парченцата не се отчупват рязко и ясно, а меко се разделят и разкриват надничащите слънчогледови семки. Най-изненадващ се оказа вкуса - започва сладко и карамелено и точно когато притворя очи, за да му се насладя по-пълно, ме пронизват солени нотки и макови зрънца пробягват по езика ми. Макът не присъства толкова като вкус, а по-скоро като усещане, защото буквално е навсякъде.



Двата вкуса - сладкия и соления, се борят за надмощие и не знаеш в кой ще победи и ще завладее устата ти, което си е част от чара на шоколада. Сладостта е добре премерена, количеството семки също ме радва, цялостната комбинация е перфектна. Като се замисля няма нещо, което да не ми харесва в Chocolat au lait Tournesol & Pavot. Срещата с него беше различна, запомняща се, караща ме да копнея за още. Приемам предложения за други подобни комбинации или информация къде мога да го намеря в България, за да продължим флирта си :)

0 коментара: