Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

В днешната публикация имаме 2 в 1 - два продукта за лице на марката ArganYca. Предишното й споменаване в блога беше по повод ексфолиращия ду...

ArganYca Day Face Cream and Exfoliating Face mask


В днешната публикация имаме 2 в 1 - два продукта за лице на марката ArganYca. Предишното й споменаване в блога беше по повод ексфолиращия душ гел с масло от арган и кафе. Ексфолиращата маска за лице е негов по-нежен вариант, а в допълнение към нея си взех и дневен крем за лице с чисто арганово масло и маракуя. Кремчето почти съм го привършила, тъй като имаше един период, в който го ползвах по-интензивно, докато от маската имам още половин опаковка.


Двата продукта са в пластмасови контейнери в стандартната за марката цветова гама. Кремът е в обезвъздушена опаковка, количество 50 мл. Макар и обозначен като дневен крем на мен ми идва мазен за сутрешно ползване и предпочитам да го нанасям вечер особено след баня и след ползването на ексфолиращата маска. Бял на цвят, гъст, лесно се разнася, но малко трудно попива. При мен лично първо лицето ми побелява и след минута-две попива напълно след като масажирам още малко кожата. Има приятен плодов аромат, който се усеща и доста време след нанасяне. Не омазнява допълнително, действа подхранващо и хидратиращо. През студените месеци може да се ползва и през деня, за да защитава кожата от изсушаване.



Маската е 100 мл, но тъй като не съм много редовна в ползването й, имам още за доста време. Освен това малко количество е достатъчно за цялото лице. В състава й има кафе, масло от арган, глина и екстракт от лайка. Частичките кафе са по-дребни в сравнение с тези в душ гела на марката, при нанасяне почти не се усещат, при по-енергично търкане вече се развихрят и премахват мръсотиите. Аз лично я ползвам под душа, масажирам хубаво и я оставям да поседи известно време, но нямам търпение чак за 10 минути както е препоръчано на опаковката. Не успява да изсъхне на лицето ми, а и заради маслата в състава й съм сигурна, че дори да стой повече не би се втвърдила като другите подобни продукти с глина. Харесва ми как почиства лицето без да го изсушава, може и да не нанеса след това крем и кожата ми изглежда чиста, свежа и гладка.


И двата продукта оправдаха очакванията ми за качество и действие и заради тях добавям още един плюс в козметичното досие на марката.

0 коментара: