Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Настъпи любимото ми време от годината - топли дни, малко дрехи, гола кожа, приятни слънчеви лъчи. Споделих ви, че вече започнах със слънчеви...

Натурален колаген за тяло Inventia

Настъпи любимото ми време от годината - топли дни, малко дрехи, гола кожа, приятни слънчеви лъчи. Споделих ви, че вече започнах със слънчевите бани, тъй като не мога да устоя на райското кътче на село - зеленина, птички, всичко наоколо цъфнало, слънце, батут и много интересни книги, чакащи да ги прочета. Кожата ми още не се е събудила от зимния сън, а аз вече я бомбардирам с витамин D на килограм. Продукт за слънцезащита може и да не съм си избрала още, но за след излагане на слънцето си имам няколко. Днес ще ви разкажа за един от по-необичайните - натурален колаген за тяло Inventia.Продуктите на марката, според описанието си, съдържат чудодейна съставка - натурален колаген в немодифициран вид. Освен това геловете Inventia са само от 5 съставки - колаген, каприлил гликол, еластин, млечна киселина и специално пречистена вода и пълна липса на каквито и да било парабени или консерванти. Няма начин да не сте чували за колагена като магическо вещество, което подмладява. Има такъв за пиене и за мазане. Аз даже пих 10 дена продукт на друга марка, но тъй като за някакъв видим резултат е необходимо поне 3 месечен прием, а цената му е висока, се отказах от по нататъшно ползване. Най-добре е да се комбинират двата метода, защото само с мазане няма да получите невероятна кожа, а колагенът действа най-ефективно, когато се приема и вътрешно.

Натурален колаген за тяло Inventia пристигна в голяма кутия, която дава илюзия за количество продукт, достатъчно поне за година напред. Скритото вътре шишенце обаче се оказа наполовина по-малко, защото е защитено със стиропор, понеже гелът е температурозависим. Поради тази причина трябва да се съхранява в хладилник, най-добре между 5 до 25 градуса, тъй като извън тези граници живият колаген умира и действието му се губи почти напълно.

Бутилката е красива и елегантна, от дебело стъкло. Има си помпичка, която обаче пуска продукт на доста тънка струйка и не винаги е удобна за ползване. При положение, че почти винаги се мажа с него още докато съм в банята и натискам помпата с мокри ръце, често улучвам плочките, а не себе си, но поне шишето е стабилно. Колагеновият гел е прозрачен, с лек аромат, който не мога да определя какъв е, но не ми е много приятен, добре, че след нанасяне изчезва напълно.


Продуктът задължително се нанася на влажна кожа, като може да се ползва и за лице. Понякога образува малко пяна при разнасяне, но иначе изобщо не се усеща, много е лек и сякаш се разтваря във водата и така попива в кожата. Пробвах го разбира се и на суха кожа - в такъв случай лепне, по-трудно се разнася, пак попива, но сякаш не е същия продукт.


Препоръчва се също и след ползването му допълнително да се намажете и с лосион за тяло, защото при изсъхване на намазаната с колаген кожа може да се получи "стягане". Аз понякога я пропускам тази стъпка, по-скоро на лицето съм усещала стягане, но никога по тялото. Обаче пък е възможно след това гелът да започне да се лющи, така че най-добре си е да се ползва лосион/балсам/масло след него.

Като цяло кожата на тялото ми е суха и затова е необходима ежедневна грижа, за да е здрава, красива и гладка. Ако пропусна стъпката с подхранването, често е неприятна на пипане и дори сърби от сухота. След излагане на слънце пък е задължително да я намажа с нещо, защото въпреки приятното чувство, което ми носят топлите му лъчи, те буквално пърлят кожата, ако прекалим с тях. За щастие нямам сериозни проблеми с кожата и не мога да кажа, че колагенът на Inventia действа магически.Може би при още по-дългосрочно използване отражението върху кожата ще е по-видимо и дълготрайно. На мен колагенът за тяло на Inventia ми помага да имам добре изглеждаща кожа, като я заглажда и успокоява. Честно казано обаче, не виждам с какво толкова е специален продукта и на какво се дължи високата му цена. Ок, че е с малко съставки и една от тях е уникална, но и други продукти и масла за тяло също подхранват и хидратират прекрасно. По-скоро бих заложила на вътрешен прием на колаген, а за външно ползване на по-достъпни и приятни за ползване продукти.

Ако имате опит с колаген, било то такъв за пиене или за мазане, моля споделете ми и вашите отзиви :)

2 коментара:

 1. Аз не бих си купила този продукт. Единственото, което виждам в него е хидратация на ужасно висока цена. Ако правилно схващам какво търсиш като ефект от колагена, ще го намериш всъщност от съставки, които засилват производството му. Намазан върху кожата единствено ще хидратира.
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, Емилия, може ли да споделите за такива съставки, които засилват производството на колаген?

   А за този продукт сте права, висока цена и минимално действие, но човек се учи от грешките си :)

   Изтриване