Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Време е да извадя тежката артилерия. Слънцето вече е на служба целодневно и е достатъчно силно, за да причини зачервяване и изгаряне на кожа...

A-Derma Fluid very high protection 50+

Време е да извадя тежката артилерия. Слънцето вече е на служба целодневно и е достатъчно силно, за да причини зачервяване и изгаряне на кожата. Това важи с пълна сила за мен, тъй като съм с много светла кожа. Успях да изгоря още през март, когато бяхме на почивка в Дубровник. Там се радвахме на пролетно слънце, докато тук зимата не искаше да си заминава. Флуидът на A-Derma предвидливо беше в багажа ми, но там си и остана, докато не изгорях и не го извадих, за да ми помогне да намаля щетите. Всяка година го правя този номер. Толкова ми е хубаво, че идва пролет, че докато се усетя и бам - слънцето оставило отпечатък върху кожата ми. Лицето ми е по-податливо към изгаряне и подари факта, че като вечерна грижа използвам ISIS PHARMA Glyco-A 12% (който сега е с намален процент гликолова киселина).

Сега не излизам без да се намажа, защото дори и за няколко минути да притворя очи и да се порадвам на топлината и после си имам червени петна по челото и бузите.

Флуидът на A-Derma има задачата да хидратира, подсили и защити кожата на лицето. Подходящ е за уязвима нормална към смесена кожа. Обявен е още като водоустойчив, нелепнещ и не оставящ бели следи.

Консистенция и аромат (лек и приятен) са типични за слънцезащитните продукти. При нанасяне ми създава проблеми. На излизане от тубичката е кремообразен и течен, но почна ли да го разнасям по кожата, започва да се опъва. Изсъхва много бързо и не успявам да го размажа добре. На места, където не съм го втрила както трябва, се виждат бели следи и току по време на разходка мъжът ми ми посочва къде има останал крем. Почти при всяко ползване се получава така. За сметка на това не лепне и не се усеща на лицето.

При мен частта с хидратирането се е загубила някъде. При ползване на флуида усещам кожата си по-суха. Не неприятно, опънато изсушена, но на пипане е различна. Не е толкова мека и свежа, както съм свикнала да я усещам при ползването на други продукти. Ще го пробвам в комбинация с дневен крем, който е по-хидратиращ, но за момента още не съм се спряла на такъв, а цъкам някакви мострички, за да ги разчистя.


От към защитата от слънцето се справя супер. Щом съм с продукта на A-Derma, съм сигурна, че лицето ми е защитено. Разбира се, не се излагам директно на слънце, когато е най-силно. Но все пак излизам навън през деня, по-различно време и нямам проблеми. Освен лекото изсушаване, не съм усетила друго неприятно влияние върху кожата ми. Икономичен е, като цена е достъпен и ако му намеря подходящ дневен крем, ще е чудесно. Ако не, ще търся друг след като го изразходя, докато попадна на такъв, който да ми изпълнява всички желания. Приемам предложения за слънцезащитна козметика, от която сте доволни и ви пожелавам приятно събиране на витамин D :)

Тубичка с 40 мл продукт, цената варира от 22 до над 30 лв. Състав:
Water (Aqua), C12-15 Alkyl Benzoate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol [Nano] Cetearyl Isononanoate Diisopropyl Adipate, Isodecyl Neopentanoate, Bis-Ethylhexyloxyphenol, Methoxyphenyl Triazine, Diethylhexyl, Butamido Triazone, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Potassium Cetyl Phosphate, Decyl Glycoside, C10-18 Triglycerides Acrylates, C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Avena sativa (Oat)* Sprout Oil, Benzoic Acid, Caprylyl Glycol, Disodium Edta, Fragrance (Parfum), Glyceryl Behenate, Glyceryl Dibehenate, Propylene Glyco, Silica, Sodium Hydroxide, Tocopheryl Acetate, Tribehenin, Xanthan Gum.

0 коментара: