Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

В последната снимка с празни опаковки присъстваха и остатъците на продукта от днешната публикация. А той е - хидратиращ серум с комплекс пр...

Серум Hydro Effect от Lavera

В последната снимка с празни опаковки присъстваха и остатъците на продукта от днешната публикация. А той е - хидратиращ серум с комплекс против замърсяване от околната среда, био водорасли и натурална хиалуронова киселина. Не знам защо почнаха да кръщават козметиката с толкова дълги имена, които уж казват всичко, но не съвсем. Краткото му, индианско име, е Lavera Hydro Effect Serum. Серумите се ползват преди кремовете за лице, по-концентрирани са, действат по-надълбоко в кожата и са предназначени за специфични нейни проблеми. Предложението на Lavera за сутрешна грижа трябва да хидратира и защитава лицето от влиянията на околната среда, което аз разбирам като да изгради невидима бариера срещу мръсотия, прах, слънце и други замърсители. Тази не лека работа се поема от специален комплекс против замърсяване, който съдържа био водорасли и натурални анти-оксиданти. Тези съставки действат и в посока забавяне стареенето на кожата. Подходящ е за всеки тип кожа.

След научните термини е време да преминем към личните ми впечатления. Флакончето на серума е малко и ментово зелено на цвят с вместимост 30 мл. Продуктът се достъпва с помощта на помпичка, която има и грижата да не позволява влизането на въздух и микроби в него. Мирише ми на пролет и свежест. Струва ми се, че долавям аромат на кокичета, въпреки че няма и помен от тях в съдържанието му. За сметка на това има всякакви други готини съставки, пълният състав слагам в края на публикацията. На цвят е бял, бих казала воднист, не се вижда нанесен на лицето. Достатъчни са само 2-3 помпички, лесно се разнася, става прозрачен и веднага попива. За няколко секунди те обгръща аромата му, но после и той изчезва. Все едно не е бил там, макар че току що е нанесен. Заблуждаващо лек като консистенция, но пък мощен като действие.

След него остава освежаващо усещане по кожата, все едно е напръскана с невидими капки роса. Докато му сложите капачето лицето ви вече е готово за дневния крем или специализирана грижа. Изкушавах се често да остана само със серума, така добре чувствах лицето си - леко стегнато, хидратирано и свежо. За да запечатам и подсиля действието му пробвам различни кремове. В последния месец това е един продукт на The Body Shop, за който очаквайте скоро много ласкави слова.

В края на ползването на Hydro Effect Serum приложих разчленяване на опаковката, за да извадя последното останало количество от него. Правя го с почти всичката си козметика, освен тази, която изхвърлям преди да съм използвала докрай. Но рядко ми се случва да има такава, внимателно избирам и (уж) не се затрупвам с ненужна и неподходяща. Та при изкормянето стана ясно, че флакончето е добре замислено, защото при разглобяването му беше останало минимално количество неизползван серум. Останалото е заминало точно където му е мястото. С помощта на вакуум обира всичко и ти го предоставя, като същевременно защитава останалото вътрешно съдържание и то не променя консистенция, цвят и мирис.  Другото интересно при тази опаковка е, че тя е въглеродно неутрална, т.е. при производството й емисиите на въглероден диоксид CO2 са нулеви.

Чудесен избор за дневен серум, ще си го взема пак. Има видими резултати от използването му, икономичен е, съчетава се добре с дневния крем, дори да не е на Lavera, нямам никакви оплаквания от него и изобщо много добро попадение. Цена 25 лв. и нагоре, зависи от къде ще го вземете и дали е на промоция.

Пълен състав:

Water (Aqua), Alcohol*, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Squalane, Isoamyl Laurate, Fragrance (Parfum)**, Lauroyl Lysine, Sodium PCA, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract*, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract*, Marrubium Vulgare Extract, Fucus Serratus Extract*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Dehydroxanthan Gum, Dodecane, Octyldodecanol, Sodium Hyaluronate, Biosaccharide Gum-1, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Hydrogenated Lecithin, Glyceryl Stearate Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Palm Glycerides, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Caprylate, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Linalool**, Citral**, Geraniol**

*Съставки от сертифицирано био земеделие
** натурални етерични масла

0 коментара: