Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Добра рецепта за кекс + сезонни плодове = супер вкусен и лесен десерт. Разбира се, кексът може да се направи и без плодовете и така също е...

Двуцветен кекс с плодове

Добра рецепта за кекс + сезонни плодове = супер вкусен и лесен десерт.

Разбира се, кексът може да се направи и без плодовете и така също е чудесен, но аз обичам да има нещо в него. Различни добавки, които се допълват или конкурират и разнообразяват печивото. Затова експериментирах и добавих един път череши, а на следващото правене буквално на другия ден сложих праскови и стана уникално вкусен. Според мен ще се получи добре с всякакви плодове, също и сушени плодове или ядки, но най му отиват по-киселичък пълнеж. Ако го пробвате в такива комбинации, пише имало ли е проблеми и вкусен ли е, макар, че за последното не се й съмнявам.

Продукти:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.ч. брашно
бакпулвер
ванилия
2-3 с.л. какао

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта. Содата се добавя в киселото мляко и заедно се изсипват към яйчената смес. При тях се добавя и олиото. Бакпулвера и ванилията се сместват с брашното и постепенно се объркват с течните съставки. Аз отделям половината смес и към нея добавям какаото като разбърквам добре, за да се оцвети хубаво.

Формата за кекс се намазва с масло и се набрашнява. Изписвам първо едната смес, добавям изчистените и нарязани плодове и изсипвам отгоре другата смес. Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

0 коментара: