Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Днес ще опитаме нещо ново и различно. Поне за мен. Да си призная, това ми е първият тъмен шоколад. Не бях виждала тази марка шоколади, а ч...

Anidor Euphorie menthe - Натурален шоколад с ментов крем

Днес ще опитаме нещо ново и различно. Поне за мен. Да си призная, това ми е първият тъмен шоколад. Не бях виждала тази марка шоколади, а чувам добри отзиви за тях и като цяло за съчетанието шоколад + мента. Фирмата е Anidor, румънска, шоколада Dark chocolate with mint cream (натурален шоколад – 70% с ментов крем 35%). За по-кратко и по-вкусно звучащо може да го наричаме Euphorie menthe.

Опаковката е картонена кутийка, черна с парченце шоколад и стръкче мента. Има си хартиена лентичка, която да се откъсне, за да извадите шоколада, но аз предпочетох да запазя опаковката цяла. Не се знае, може след време да ми скимне да събирам опаковките. Кратко текстче ни напомня, че „Какаовите зърна представляват богат източник на естествени антиоксиданти“. Което е много добре, хем вкусно, хем полезно.

Отварям и отвътре се показва опакованият със злато шоколад. За разлика от другите станиоли, този е златен и е скрил в себе си 15 парченца натурален шоколад. Не всяко парченце си има надпис, а върху цялото лакомство е и изписано Anidor – Tendresse du Chocolat. Когато ги разчупиш се получава нещо като малък сладък пъзел, само че в случая е бил нареден и ти го разваляш, за да си го хапнеш... Рекламното изречение е на френски  (поправете ме, ако е на румънски и съм се объркала, че имам съмнения) и в свободен превод означава "Нежността на шоколада".

Парченцата не са много дебели, нямат и сантиметър. Вътрешността им е от бял ментов крем. още като ги разчупиш и аромата на мента се усеща. Вкусът е леко ментов, освежаващ, не люти и не ти пречи да се насладиш на шоколада. А тъмния шоколад ми хареса. Особено в съчетание с ментата. Очаквах, че ще е по-горчив, но той си беше много добър на вкус. Дори като мине известно време, все още усещате в устата си свежия вкус на ментата. Изборът ми се оказа добър и ви препоръчвам и вие да опитате този шоколад.

Име: Anidor Euphorie Menthe
Производител: Supreme Group
Държава: Румъния
Грамаж: 100 г
Цена: 2 лв

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

2 коментара:

  1. Не мога да ти кажа със сигурност. Аз го взех от кварталното магазинче, така че предполагам, ще го има и в по-големите супермаркети.

    Ако не го намериш, ми пиши да ти пратя един. :)

    ОтговорИзтриване