Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Май започнах да се повтарям, вече втори шоколад ям на тази фирма за последната седмица. Не е защото са свършили другите шоколади. Слава Бо...

Shogetten Stracciatella - бял шоколад с парченца какао и горчив шоколад

Май започнах да се повтарям, вече втори шоколад ям на тази фирма за последната седмица. Не е защото са свършили другите шоколади. Слава Богу има достатъчно марки и видове шоколади, за да ми стигнат за цял живот, ако всеки ден ям по един. Няма да ми е зле предполагам. Избрах този шоколад заради съдържанието му. По-точно заради това, че е различен от другите.
Обикновено ни се предлага млечен, бял, тъмен, с лешници, фъстъци (ох, фъстъци не обичам, не знам тях как ще ги тествам) и други подобни, които съм опитвала и ги има от сума ти време. Затова е интересно и любопитно като се появи нов вид. Фирмите стават все по-изобретателни и измислят доста добри комбинации.

Shogetten Stracciatella е бял шоколад (71%) с препечени какаови парченца (4%) и горчив шоколад (25%). 100 грама за 1,60. Парченцата са много интересни на външен вид. Тъмния шоколад е основата, а отгоре белият шоколад е смесен с препечените какаови парченца. Все повече взе да ми харесва шоколадът да е готов на начупен и да го хапвам като бонбонки. Ама така и по-бързо се яде.

Вкусът му е хубав, нито много горчив, нито много сладък. Белият и тъмният шоколад като се смесят и става вкусно. Парченцата какао, приятно хрупкат, без да нагарчат, май въобще без да се усеща някак отделно вкусът им. Като цяло добро съчетание на вкусовете, хареса ми и го изядох всичкия доста бързо.

Име: Schogetten Stracciatella
Производител: Trumpf Schokoladefabrik GmbH
Държава: Германия
Грамаж: 100 г
Цена: 1.60 лв

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

1 коментар: