Milka Caramel

Ето го и следващият шоколад. Разбира се няма как да пропусна шоколадите на Милка. Честно казано ми се струва, че те са едни от най-разпространените в България шоколади, има ги във всеки магазин, дори и най-малкия. Нормално е като се има предвид, че е достъпен е като цена и хубав на вкус.

Този път си взех Милка с карамел или ако трябва да сме точни „Млечен шоколад с алпийско мляко с млечен пълнеж с вкус на карамел (35%) и карамелен пълнеж (15%)“ (на английски е по-краткото Alpine Milk Chocolate Caramel). Къде го събраха всичкото това в 100 гр шоколад така и не разбрах 🙂 Цена: 1,70 лв, може да се намери и по-евтин.

Опаковката му е добре познатата на всички лилава, найлонова, с кравичка и поточе карамел. Вътре ме очакваха 15 парченца с надпис Milka. Всяко от тях е с пълнеж с млечно-жълтеникъв цвят и ядро от полуразтопен карамел. Това в съчетание с шоколада е интересно като вкусово усещане.

Но в същото време шоколада е сладък, пълнежа е сладък, а карамела е още по-сладък. Обичам сладко, но това ми дойде прекалено много. След 3-тото парченце вече търсех с какво да си утоля жаждата и добре, че наблизо имаше бира. Колкото и да не ви се вярва комбинацията от бира и шоколад с карамел се оказа много добра. Не успях да изям целия шоколад на един път заради сладостта му и си го оставих за другия ден. Ако искате наистина сладък шоколад, Милка с карамел е точно за вас.

Харесвам шоколадите на Милка, може би съм свикнала с вкуса им, защото най-често консумирам от тях. Харесвам новите вкусове, които пускат за специални случай и скоро ще ви споделя впечатленията си от тях, тъй като наближават празници и гледам вече, че по магазините има от новите серии.

Име: Alpine Milk Chocolate Caramel
Производител: Kraft Foods
Държава: Германия
Грамаж: 100 г
Цена: 1.70 лв