Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Екстра фин тъмен шоколад с карамелизирани кокосови стърготини - това е новият вкус, който Lindt предлагат.  Комбинацията от шоколад с кокос ...

Lindt Coconut Intense

Екстра фин тъмен шоколад с карамелизирани кокосови стърготини - това е новият вкус, който Lindt предлагат.  Комбинацията от шоколад с кокос е доказано добра, обожавам Баунти, да не говорим, че мога да поглъщам в неограничени количества както шоколад, така и кокос.Опаковката е много свежа, с парче шоколад и кокос и син отблясък, на който не му разбрах ролята. Така и не разбрах това снимка или рисунка е, ясно че е колаж, но не съм сигурна, че е сниман истински шоколад. Ако е така е доста пообработена снимката.

Още с разопаковането на разнася супер готиния мирис на кокос. Когато се помирише по-отблизо се усеща по-наситено аромата на тъмен шоколад. По повърхността му има тъмно бели петънца, които представляват карамелизирания кокос. От любопитство изчегърках едно с идеята да го опитам отделно от шоколада. Стори ми се доста сухо, не така сочно като току що счупения кокосов орех, но няма как да се запази толкова дълго време свеж. Искаше ми се парченцата кокос да са малко по-големи.

Шоколадът е мек и бързо се топи в устата. Кокосът се усеща съвсем леко, по-скоро като малки стърготинки, отколкото като наситен кокосов вкус. Не е достатъчно обаче, за да придаде кокосов привкус на шоколада. Иначе от количество не са пестили, има доста в едно парченце. Карамелът обаче допълнително убива кокосовият вкус и в крайна сметка разбираш, че има кокос най-вече по аромата.

Шоколадът е вкусен, не е сладък, леко хрупкав. Харесва ми, но определено очаквах по-кокосов вкус, щеше да се съчетае добре с тъмния шоколад.

2 коментара:

  1. В България от къде може да се купи ? В повечето вериги го няма.

    ОтговорИзтриване
  2. Най-вероятно е бил лимитирана серия. Честно казано не помня този, за който съм писала дали е купуван от България или от чужбина и за съжаление не мога да ви помогна.

    ОтговорИзтриване