Бебе измивен гел Sebamed

Гел за къпане предназначен за бебета, но у дома успешно използван от по-големи деца и даже възрастни. Тъй като е подходящ за всяка кожа, не дразни очите  и е с мека формула, реших, че ще ми свърши работа и без да сме невръстни пеленачета. Все пак и ние искаме след баня кожата ни да не е суха, а децата все още се мръщят и беснят от всичко, което се стича по косата им и попада в очите. Опаковката я определям като семейна, макар да е 200 ml, но продуктът е гъст и икономичен. Може да се ползва за коса и за тяло.

У дома влиза предимно в ролята на душ гел като е необходимо добре да се разпени преди нанасяне, защото иначе не върши работа. Аз го ползвам най-вече върху гъба и малко количество ми е достатъчно за цялото тяло. Определено изпълнява обещанията, които Sebamed дават – измива добре, оставя кожата мека и приятна. Уханието е типично за техните продукти, не мисля че точно бебешки, но е леко и приятно, аз лично не го усещам после върху кожата.

За измиване на косата е малко по-неприложим при мен и децата, заради дългите коси и е нужно бая количество, разпенване и търкане. Но все пак го пробвах, за да се убедя, че не дразни очите. Предполагам при бебчетата измиването на косичката ще става много по-лесно и приятно. Опаковката е лесна за отваряне, споменавам го защото има някои продукти, с които едва не съм си чупила ноктите при опит да ги отворя и ползвам.

Още предимства – не съдържа сапун и основи, хипоалергенен, подходящ за атопична кожа. За мен е поредния добър продукт на Sebamed и да предлагат и продукти за възрастни, просто имах под ръка този бебешкия и реших да го тествам дали е подходящ за мен и за децата и той не ме разочарова.

Пълен състав: Aqua, Decyl Glucoside, PEG-7 Glyceryl Cocoale, Sodium Laureth-6 Carboxylate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, PEG-120 Melhyl Glucose Dioleate, Sodium Lactate, Allantoin, Squalane, Magnesium Sulfate, Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate. Количество 200 ml – цена ~ 15 лв.