Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Днес ще говоря не за шоколад, а за шоколадово барче на украинската марка Roshen, която се оказва доста популярна и има голям асортимент с пр...

Roshen - шоколадний батон з помадно - шоколадною начинкою



Днес ще говоря не за шоколад, а за шоколадово барче на украинската марка Roshen, която се оказва доста популярна и има голям асортимент с продукти, но аз за първи път се сблъсквам с нея. Децата получиха за Коледа цяла къщичка с техни лакомства и това беше единственото, което успях да отмъкна най-вече защото прочетох, че в състава присъства коняк и не е подходящо за тях. Пък и аз трябваше все пак да пробвам нещо на Roshen.


Десертчето е с опаковка позната ни от детството, в смисъл не съм виждала същата, но е доста невзрачна и непривличаща окото с цел пестене на материали. Предполагам, че от марката се придържат към нея, за да може клиентите им да ги разпознават и до сега. Фолиото, което е вътре обаче е по-луксозно, щамповано е с надписи Roshen.



Сладкото лакомство е само 43 грама (май има и по-голяма разфасовка) се състои от 5 парчета, всяко от тях с фонданов шоколадов пълнеж + добавка коняк. Сладкият аромат определено ми е познат, според опаковката е добавен аромат на ром, предполагам това ми се струва познато + мириса на шоколад. Барчето е от тъмен шоколад с не много голямо съдържание на какао, а пълнежа му е по-светък и нежен. След схрусването на парчето крема вътре се излива в устата ти и въпреки сблъсъка им, пълнежа успява да победи и да ти достави сладост сред която хрупкането на шоколада се изгубва.



Послевкуса е приятен, петте парченца са достатъчно сладки, за да задоволят всеки шоколадохолик и барчето заслужено получава овации. Не мога да кажа дали ми напомня за миналото, не помня дали съм опитвала преди такова съчетание, но надали биха ми позволили да хапна шоколад с коняк, а и подобни десерти не бяха чак толкова срещани тогава, но тъй като не съм любител на въздишането по "доброто старо време" му се насладих сега. Не ми допада само това, че е сложено към другите лакомства в подаръчен комплект, който е направен за деца, но добре, че съм бдителна майка и го изядох преди тях :D

0 коментара: