Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Лято = високи температури, къси дрехи и дълги крака. Което автоматически означава, че грижата се тези крака се увеличава, за да са стройни, ...

Анти-целулитен скраб за тяло с кафе

Лято = високи температури, къси дрехи и дълги крака. Което автоматически означава, че грижата се тези крака се увеличава, за да са стройни, гладки и красиви. Днес ще ви споделя накратко мнението си за един от помощниците ми в мисията хубави крака - ръчно забъркан, не от мен, скраб за тяло с кафе. Подарих на една мила дама дузина празни бурканчета и неочаквано за мен тя ми отвърна на жеста като ми изпрати този скраб направен от нея, има си даже и марка Angela Rose Natural Cosmetics.


Продуктът се помещава в непретенциозно пластмасово бурканче със зелена капачка, количество 150 мл. Състав: морски соли, студено пресован зехтин, бадемово масло, масло от гроздови семки, ленено масло, сусамено масло, кафе, канела, етерично масло от портокал, грейпфрут и канела. Звучи като нещо, което мога да направя за половин час и аз, ако имах съставките и не ме беше напекло толкова много тия дни :)

Консистенцията му е доста кашеста и  на пръв поглед не вдъхва голямо доверие, но пък кой е казал, че само добре изглеждащите продукти вършат работа. Аромата на скраба обаче е много приятен - малко сладък, малко цитрусов и много летен. На мен лично ми мирише и на море, сигурно защото ми се ходи нататък, но по-вероятно заради морската сол в състава. Виждат се по-едри и по-дребни парченца, които е добре да се разбъркат преди ползване. Не е много икономичен, особено ако се ползва често и за по-големи площи.

Продуктът се нанася на мокра кожа и въпреки маслата в състава си при по-силно натискане може да ви надере, затова трябва да се ползва внимателно. Морската сол най-силно се усеща и поне аз не успях да я масажирам достатъчно дълго, за да се разтвори, ами се разпилява след 3-4 тръквания. Но и това е достатъчно, за да почисти кожата.  След употребата му я усещам по-гладка и тонизирана. Имайте предвид, че може да ви щипе, ако имате ранички или по-чувствителна обвивка на тялото. Задължително завършвам процедурата със студен душ, за още по-стягащ ефект.


Въпреки неугледния вид на скраба и опаковката му, аз съм доволна от работата, която върши, за да са по-красиви и гладки краката ми. За по-стройни има още какво да се желае, там трябва да съм по-сериозна и по-постоянна в грижите, ама пусти мързел. Но и така съм готова за плажа и скоро се надявам да се добера до него.

2 коментара:

  1. Аз собственоръчно си приготвям такъв скраб за тяло. Обикновено слагам утайка от кафе, зехтин, кафява захар, етерично масло каквото имам в момента и става наистина чудесно. Перфектно ексфолира кожата, премахва натрупаните мъртви клетки, хидратира изключително добре и оставя кожата мноого гладка! Аз обаче точно антицелулитен ефект не съм видяла върху себе си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина подобна комбинация е много приятна за ползване. Аз не пия кафе, така че то ми липсва като съставка, за да си го сглобя сама. А за целулита си трябва постоянни усилия, само със скраб не става.

      Изтриване