Лятото ми ухае на парфюм Acqua di Gioia Satin Edition

Със сатененото издания на Acqua di Gioia се събрахме случайно. Търсех си нещо цветно, леко и задължително лятно. В магазина се спрях на обикновената версия, хареса ми аромата му, а към водата ме влече не само зодията ми (водолей), но и връзката и с лятото. Не си го взех веднага, беше предизаплатно време, а и исках да помисля и да подуша и други миризми. По-късно си поръчах и то лимитираното издание със сатенен блясък, което беше описано като по-богато от към аромати, по-загадъчно и разбира се по-морско. Как да му устои човек 🙂

Не съм пробвала оригиналната версия на Acqua di Gioia и затова не мога да я сравня със сатенената и да дам мнение коя от двете е по-добра. Предполагам си има почитатели и на двата варианта. Аз останах доволна от избора си, Acqua di Gioia Satin Edition пасна идеално на лятото и кожата ми. Квадратното шишенци ми намига всяка сутрин в много нежно светло зелено, а щом го разклатя заблестява все едно слънцето е влязло в него и го огрява отвътре. Ароматът му се разнася още преди да съм го отворила. В него компания си правят ментови листа, лимон, лавандула, воден жасмин, кедър и кафява захар.

Носът ми не е толкова добре трениран, че да усети самостоятелно всяка от тези съставки, но  попадайки върху кожата ми Acqua di Gioia мирише свежо и сладко. Най-силно усещам присъствието на кедъра и малко от лимона, ментовите листа напълно ми се губят, а по принцип съм доста чувствителна към ментата и не бих я пропуснала. В първите няколко минути след като капчиците на парфюма се приземят на на ключовите места по тялото ми, парфюма ми се струва доста остър и зелен. После обаче се укротява, омеква, става по-сладък и напомня за себе си при всеки повей на вятъра, при всяко докосване от слънцето, при всеки досег с водата.

Присъствието на сатенения аромат в деня ми го прави слънчев и приятен, носи усещане за игривост, за скрита закачка, за нещо палаво, лятно и незабравимо. И наистина е трудно да го забравиш, до вечерта той е с мен. Ако излизам след работа, дори не се налага да го подновявам, луксозния аромат на Acqua di Gioia се разгръща приятно и под звездите. До толкова ми е любим, че вече половината шишенце го няма и почти всеки ден посягам към него да ме придружи в обичайните ми дейности.