Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Разчиствам като за последно - всякакви малки шишенца, тубички и опаковки, чието изразходване не би трябвало да отнеме време, но когато са мн...

Миниатюри - последни празни опаковки за 2018

Разчиствам като за последно - всякакви малки шишенца, тубички и опаковки, чието изразходване не би трябвало да отнеме време, но когато са много и се чудя към кое да посегна, накрая се събират внушително количество. Добре, че са почивните дни, да ми остане време между гостите и яденето, да драсна по някоя дума за козметиката, на която съм й видяла сметката в края на годината.




Хидратиращо масло за лице Пинотаж TheraVine - количество 15 мл, цена около 50-60 лв. Мисля, че това е най-скъпият продукт за лице, който съм ползвала. Нанася се сутрин или вечер преди крема. Аз предпочитам да е вечер, за да му дам време да попие, тъй като в състава си има само масла. Опаковката е много стабилно стъклено шишенце с пипета, която обаче става безполезна, когато остане малко количество продукт. Ароматът е свеж и приятен заради добавените етерични масла. Подхранва кожата, помага й да е свежа, здрава и добре изглеждаща, дори минути преди това да е изглеждала като смачкан пергамен. Това плюс факта, че маслото стига за дълго време, оправдава цената му.

Следващия продукт е в противоположния ценови диапазон. Шипковото масло e 10 ml, цена 4-5 лв. и бих казала, че е по-добро от горния продукт. Заради богатия на ретинол и витамин C състав, то е благодат за кожата особено при борбата с бръчките и повяхването й. Може да се ползва и за тяло и коса, както и да се добавя при приготвянето на различни кремчета, но в моя случай единствено лицето ми се облажи от него. Леко оранжавее на цвят, много приятно като мирис, попива бързо и само няколко капки на ден влияят супер на кожата ми и затова присъства постоянно в козметичния ми аксесоар.

Тоник за лице с ирис на Clarins - без алкохол, за мазна и комбинирана кожа. Светло-зелена течност, с лек аромат, чиято цел е най-вече да почисти лицето без да вреди на кожата. Не дразни очите, премахва замърсявания и грим, второто с малко повече усилие, т.е. работи както се очаква от него. Нищо специално и невероятно, по-високата цена предполагам дължи на марката си. Доста е наблъскан със съставки между другото, но както казах това не го прави уау продукт.

Балансиращ крем на Janssen Cosmetics - 15 ml, струваше около 10-15 лв. Моя колежка се кълнеше в него и освен това го купи от козметичката си, защото не се продаваше свободно. Сега го намирам и онлайн, но по-голяма разфасовка. Препоръчва се при комбинирана кожа, за да намали производството на себум и да изглади лицето при наличие на леки несъвършенства. Като цяло съм доволна от действието му, не съм имала проблеми докато го ползвам, изглажда поне визуално кожата, матира, икономичен е. Не мога да открия цялостния състав на крема, дори в официалния сайт на марката, което е странно.



Бадемово и кайсиево масло - различни масла са и на различни производители, но тъй като аз ги ползвах като масла за тяло, не мисля че има кой знае каква разлика между действията им.

Кайсиевото подхранва и хидратира. Подходящо е и за лицето, но тъй като имам доста продукти за  там, си го оставих за масажи и за допълнително овлажняване на кожата след баня. Бадемовото масло е благодат за косата, но аз масла на косата си слагам рядко, защото все не успявам да улуча точното количество и после става буквално мазало. Така че цялото ароматно шишенце замина за пак за масажи и като лосион за тяло, успокоява кожата и я прави мека и приятно ухаеща. Може да се приема и вътрешно.

Матиращ флуид 4 ProfiDerm - номер 4, предполагам защото е 4-та стъпка от грижа за кожата. Много приятно кремче, ползвах го дълго време като дневна грижа и ми пасна като действие. Лека текстура, приятен аромат, попива бързо, има лек матиращ ефект, достатъчен ако само искате да придадете здрав вид на кожата, без да прикривате големи несъвършенства.

Keune So Pure Calming Shampoo - от толкова малко количество продукт не може да се усети пълното успокояващо действие на шампоана. Няма сулфати и е натъпкан с доста етерични масла. Нежен към косата и скалпа, измива добре, нямам забележки. Добре е да се ползва с балсама от същата серия, от който за пореден път казвам, че съм изключително впечатлена :)

0 коментара: