Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Бях си дала доста дълга почивка от грижата за ноктите. Нито ги лакирах, нито ги поддържах. От своя страна и те ми отвърнаха с бойкот. Растях...

Лак за нокти Gabriella Salvete Gel Enamel


Бях си дала доста дълга почивка от грижата за ноктите. Нито ги лакирах, нито ги поддържах. От своя страна и те ми отвърнаха с бойкот. Растяха много бавно, чупеха се, всеки с различна дължина, само ги заглаждах и ги оставях да си правят каквото искат. Колекцията ми от лакове намаляваше, защото не ги ползвах, а те изсъхваха и заминаваха в кошчето. Единственият нов, който бях носила само 2-3 пъти беше лакът от Parfimo, но и към него вече не посягах. Изобщо доста обтегнати отношения имах с ноктите си.


И после ми подариха два продукта на Orly - масло за нокти и кутикули и база + топ лак в едно. Това ми напомни, че тия нокти могат да бъдат и красиви и е време да се погрижа за тях. Освен това идва пролет нали, време е да излезем от зимния пашкул и да се подготвим да разцъфтим.

Така маникюрът ми получи нова премяна благодарение на лака за нокти Gabriella Salvete Gel Enamel. Марката е създадена в Чехия и до колкото разбрах след това мести производството си в Италия. Предлагат разнообразни продукти от декоративната козметика, като се стремят качеството да е високо, а цените приемливи за по-широк кръг потребители.



Маникюр с гел лак не съм си правила, само съм ползвала лакове с такъв ефект, но това е различно. Дали се доближава до този направен в салоните, не мога да кажа. Но е факт, че ноктите ми изглежда много красиво гладки и лъскави с лака на Gabriella Salvete. Нанесла съм само един слой база и един слой лак, макар че препоръката е за 2 слоя лак за да се разгърне пълният му ефект.


Нюансът е 09 - Sandy, на снимката е сайта изглежда малко по-нюд, реалния му цвят е пролетно розов като на цъфнала череша :) Но и на един и на два слоя е красив и нежен.

И тук стигаме до единственото нещо, което не ми допада, но което е и най-важното. Трайността. Още на втория ден започва да се бели на някои от ноктите, което се опитах да замажа като лакирах на втори слой. Така издържа още 2 дена и до там. Следващия път ще пробвам и с топ лак отгоре, макар и не обичам да съм чак толкова намазана, но в името на теста ще го понеса. И ако има подобрение, ще обновя публикация. По принцип рядко ползвам топ лак и ревютата за другите лакове в блога са също без такъв. Цена - реална около 7,50 лв., доста често има промоции и може да се вземе по-евтино. За ефекта и красотата цената е ок, за издръжливостта обаче не.


Обаче въпреки глезенето, ноктите още са ми сърдити, защото тъкмо като ги лакирах и всички изглеждаха прекрасно строени и облечени в нов цвят, един реши да се напъха в ключалката и се счупи. Затова и снимките ми са само на едната ръка. Трябва да измисля нещо друго, за да ги омилостивя :) само да си изравнят пак дължините.

1 коментар:

  1. Наистина е време да излезем от зимния пашкул и да се погрижим за външния си вид.

    ОтговорИзтриване