Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

"Merci е моето благодаря, Merci, че има теееее..." Веднага в съзнанието ми изникват наредените като клавиши бонбони, които те пр...

Merci Praline Creme

"Merci е моето благодаря, Merci, че има теееее..." Веднага в съзнанието ми изникват наредените като клавиши бонбони, които те приканят първо да ги огледаш добре, за да решиш кой да си вземеш и после да посегнеш към този и този и айде последно и ей този. Не може да не сте я чували/гледали поне един път тази реклама. Върти се от повече от 10 години и да ви кажа сякаш преди 10 години бонбоните им бяха по-вкусни. Сега колкото и пъти да ги опитам, все не ми харесват. С изключение на плодовите им вариации, които все още могат да ме изкушат.

Оказа се, че тези добри хора от August Storck KG произвеждат и шоколад. Добре, че имат игра с награди, за да потърся и да опитам и този им продукт. Има различни вкусови комбинации, аз се спрях на Praline creme. На български е преведен като Млечен шоколад с млечен какаов пълнеж (42%). Посочено е че може да се срещат и ядки в състава му, но определено не отговаря на определението за пралина - сладка смес от смлени ядки и карамелизирана захар.

Опаковката е добре изпипана, релефна, в златно и лилаво. Разбираш, че е същата марка като бонбоните по наситените цветове и блестящите елементи. Има интересна форма, като кутийка е, която може да се разгърне и след като си вземете полагащото се шоколадово удоволствие, да я затворите пак. Съдържа 4 барчета индивидуално опаковани шоколадчета, които изглеждат като поставени в рамка. Всяко е загънато в златно-лилаво облекло като опаковката-майка. Грижливо измислен стилен и семпъл дизайн, който привлича внимание.

Всяко от отделните шоколадчета от своя страна е разделено на четири парченца маркирани с надпис Merci. От задната си страна са леко вдлъбнати, където е пълнежа. Поддават се много лесно пред желанието ми да разкрия какво съдържат. Вътрешността е една идея по-млечна от самия шоколад. Почти не се личи къде свършва обвивката и започва пралина. Ароматът не е грабващ и е доста слаб. Но след като го опиташ тотално изключваш другите си сетива и се наслаждаваш само на вкуса му. Най-завладяващо се усеща крема, който е възхитително копринен и топящ се. Получил се е много нежен шоколадов вкус. Представям си го като млечно-шоколадов крем излят в парченца. Не усещам следи от ядки, дори и да ги има са толкова фино смлени, че се изгубват в шоколада. Но не променят вкуса му. Най-точната дума с която мога да го опиша е шоколадово мек в добрия смисъл. Плъзва навсякъде и те потапя в шоколадово вълшебство. Не усещаш кога е свършил, толкова бързо посягаш към следващото парченце.

Не мисля, че има аналог при бонбоните на този вкус. При тях има различни вариации, но никой не се доближава до този на опитания от мен шоколад. Имат си даже лилав представител, но той е с лешников, а не с какаов пълнеж. Ако си взема скоро бонбони Merci ще проверя всичките дали няма скрито малко парченце от този така вкусен шоколад.

Предвид опита ми с бонбоните не очаквах Merci Praline Creme да ми допадне толкова. Лилавата опаковка, макар и без крава, ме е привлякла към точния за този момент шоколад. Шоколадите на марката заслужават повече почитатели, мисля че са малко пренебрегвани, няма запомнящи се реклами за тях, почти не се намират в магазините или са забутани най в дъното. А ето, че има защо да предпочетете среща с него вместо с някой бонбон.

Мнението ми беше подкрепено и от най-малкото дете, което го оцени с "Мммм, вкусен е!". Да, такъв е - прекрасно шоколадов, сладък, млечен, вкусен и изкушаващ.

Произведен в Германия, количество 108 грама, цена 3,89 лв.

0 коментара: