Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

За пореден път получих телефонно обаждане с покана за презентация с подаръци, а също и питане реални ли са тези събития, реших да събера в е...

Измамна схема - Рекламно представяне / демонстрация с подаръци

За пореден път получих телефонно обаждане с покана за презентация с подаръци, а също и питане реални ли са тези събития, реших да събера в една публикация информацията, която намирам за тези обаждания, демонстрации и фирмите, седящи зад тях. Аз лично не съм стигала до там, че да присъствам на подобно събиране, майка ми е ходила, така че информацията ми не е от първа ръка, пресъздавам какво се е случило на друг. Единствено съм разговаряла поне 10 пъти по телефона с техни представители, макар че при някои обаждания разговаряла е меко казано, защото прекъсвам разговора преди да ми загубят времето и да ми плещят стотина глупости в минута.

Последното обаждане беше от номер 02/4927423. Обажда се млада жена, която след поздрава започна да ми рецитира "Здравейте, аз съм Надя, обаждам се да ви поканя на лимитирана среща с подаръци в град ... (родния ми град, където не живея, но все още се водя там по постоянен адрес) този петък ...", след което аз й казах, че не се интересувам и затворих, докато тя продължаваше да говори. Знам, че е грубо към нея, нищо лично, но да не се е захващала с тази работа. Предишния път обаждането беше от телефон 02/4512535. Тогава подходиха по-заобиколно, питаха ме от този град ли сте (този път се отнасяше за града, където живея в момента), знаете ли го хотела, поканиха ме на кулинарно събития, на което ще се представят уреди за готвене и ще могат да се опитат приготвенияте ястия. Разтягат локуми и чак след това ми казват на коя дава и от колко часа ще се проведе и ме питат дали съм свободна, ако не съм сигурна, са готови да ми позвънят пак, за да потвърдя.

От интернет разбрах, че зад тези презентации стои фирма Welmax Lux (Велмакс Лукс). При обаждането не казват директно името на фирмата или я смутолевят, защото знаят, че ако се заинтересувате и попитате близки или потърсите информация ще излязат стотици мнения за тях. Преди са се наричали “Уоол Премиум” ЕООД, но може би заради многото подадени жалби са създали новата фирмичка. Сайтът им е недоизпипан, смесица от полски и бългаски, още там може да видите невероятните цени на невероятните им продукти. Намерих няколко платени статии, където известни лица и сайтове рекламират продуктите им, но пак си личи фалшивината. Опитват се по всякакъв начин да си повдигнат имиджа, но реалните отзиви на реални потребители им го срива обратно. Попаднах на оплаквания и от други фирми, ползващи същата схема за "набиране" на клиенти, добавям ги и тях Медико/Medico +, Медитерм мениджър ООД, Медико + 1, Медико + 2.

Каква им е схемата:

Както казах по-горе обаждат ви се по телефона, за да ви поканят на демонстрация с подаръци. Остава тайна от къде имат такава огромна база с телефонни номера + имена + града, от където сте или където живеете. Презентациите им обикновено са в хотелски зали (дори мерките заради covid не ги спират, твърдят, че се спазват всички изисквания). Представянията са на различни теми, защото предлагат различни, но винаги изумителни по думите им продукти - прахосмукачки, спално бельо, съдове за готвене, матраци. Общото е, че всичко е на космически цени. Уверяват ви, че ако доведете приятел, ще получите още по-голяма награда. Презентацията трае поне 2 часа, сигурно може и повече, ако има повече присъстващи, макар че се стараят да са максимум 15-20 човека, по-лесно им се задържа вниманието и така имаш усещането, че си от избраните. Предпочитат възрастни хора, защото тях по-лесно ги убеждават, лъжат, че даже и заплашват.

Разиграва се томбола, но само някои печелят невероятни отстъпки, за другите има от обещаните по телефона подаръци, които се оказват евтини боклучета. Майка ми е получила апарат за кръвно, който не работи и за нищо не става. До тук нищо лошо, освен високите цени, но никой не те кара да купуваш. Презентаторите ползват обаче наистина агресивен маркетинг и успяват да убедят хората получили страхотни отстъпки, че тези продукти наистина им трябват, според очевидци държат се като сектанти - настояват, убеждават, на моменти вкарват и груб и нагъл тон. Посетителите, решили се да купят представените им уникални неща, подписват договор за покупка на изплащане и разсрочено плащане, т.е. реално теглят кредит от фирма за бързи кредити. Работата е свършена, продали са ти ненужно скъпи стоки, после ти си изплащай кредита 1-2 години. Проблемът е, че ако се освестиш и решиш, че искаш да им върнеш закупеното, те стават неоткриваеми, още по-групи и неотстъпчиви. Намират всякакви извинение, за да не си вземат нещата обратно, таксуват те с 10 или 20% от сумата, която си платил, ако си отворил продукта, отказват да развалят договора, казват, че не можеш да направиш нищо, дори да се оплачеш в съответните институции и какви ли още не глупости.

Ако решите да отидете на такава презентация, се уверете, че разбирате какво ви предлагат и най-добре не купувайте нищо, защото със сигурност цените са надути до безбожност. Търсете информация в интернет още когато ви се обадят, за да знаете какво да очаквате. Срещу тях има оплаквания, звънят от различни телефони, точно защото знаят, че хората ще напишат негативни отзиви. За мен това е вид измама и е хубаво да се споделя информация, затова добавяйте телефони номера, от които са звънели на вас, а също и ако сте ходили лично на събитие на тази фирма ще е полезно да споделите впечатленията си.  Други номера, които са ползвали за позвънявания: 024512548, 024512592, 024512578, 029060776, 0882857499, 0882709688

Друга фирма с такова поведение пуска листовки в пощенските кутии. Те поне не досаждат по телефона, но това не ги прави по-безобидни. Обещават рекламно представяне на продукти за здраве с немско качество (има разлика с немски продукти!!!) + безплатни процедури масаж и нагревки, а също и комплимент - закуска?!?! Събитието е в хотелска зала и за всички присъстващи са предвидени подаръци, които още на снимките изглеждат със съмнително качество. Дори са уточнили на листовката, че снимките са илюстративни, т.е. реално какво ще получите може да е още по-разочароващо. Тези поне на едната листовка са посочили името си - Медико / Medico (за да ги потърсим по-лесно в интернет) и сайт, на който може да видите за какви продукти и цени става въпрос. И за тях отзивите не са ласкави - не виждате какво ви продават, докато не го разопаковате и тогава разочаровани се опитвате да го върнете, а те ви казват, че 20% от платената цена няма да ви върнат. Не си вдигат телефона, заплашват, груби са.

Говорила съм и преди за такива невероятни отстъпки - или нещата им не струват колкото казват или работят на невероятна загуба, но за благото на хората. Оперират от години по този начин и за съжаление все още има хора, които не са чували за тях или мислят, че са открили чудодейни продукти на невероятни цени, страхотна промоция само тук и сега и само за тях избраните. За да продължават да оперират тези фирми, значи продължават да им се връзват хората и да присъстват на презентациите им.

23 коментара:

 1. И от още един номер 024927421

  ОтговорИзтриване
 2. И как може да се отървеш от тях пратили сме им продуктите не ги искат казват че сме отворили прахосмукачката

  ОтговорИзтриване
 3. 0882857499 току що ми звънях от този номер и забелязах, че го има горе в статията. Новата схема е нов рехабилитационен център и безплатен масаж + подарък. БЛОК.

  ОтговорИзтриване
 4. Преди 1 седмица им попаднах и аз в схемата на въпросните Велмакс Лукс. След като се прибрах с продуктите им в къщи веднага стана ясно, че те не просто не отговарят на обещаното качество, а и не работят. В моя случай става дума за пречиствател за вода, който се оказа че не функционира както би трябвало. Другите “подаръци” не ги изпробвах много подробно, защото не ме интересуваха чак толкова, а и след като потърсих из интернет бързо попаднах на множество мнения описващи цялата схема и работата ми стана ясна.
  По телефона първо се опитаха да ме убедят да не им връщам всичко, а да си оставя някои от продуктите на малко по-ниска цена от тази, която трябваше да платя. След като им отказах жената ми каза “ами щом искате да ги върнете, добре- платете 10% неустойка, която е по договор и ни изпратете платежното на е-мейла. Ако не сме получили платежно, не може да си приемем стоката”. За връщане на пари изобщо не стана дума, работата беше само “дай ни още”.
  Обсъдих нещата с баща ми, който е адвокат и звъннах в Комисията за защита на потребителите. Всички казаха категорично не плащай неустойки, в договора може да са си написали каквото си искат, но по закон нямат право да ти искат неустойка за разопакована стока, особено в такива големи размери.
  Така че им изпратих продуктите с куриер и им написах е-мейл, в който вместо платежно прикачих разписката от куриерската фирма и им написах, че съм се консултирала с адвокат и с КЗП и съм наясно че точката от договора изискваща неустойка противоречи на закона. Също така по препоръка на КЗП съм направила множество снимки, доказващи че им връщам стоката без никакви следи от употреба и във вида, в който съм я получила. И че от КЗП са ми казали, в случай че откажат да си я приемат да пусна една жалба, за да могат да се намесят и те. На другия ден- пратката ми беше доставена без проблем! ХА, ОКАЗА СЕ ЧЕ И БЕЗ НЕУСТОЙКАТА МОЖЕЛО ДА СИ ГИ ПРИБЕРАТ!
  Най-важното е да не им се връзвате на глупостите и В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ ИМ ПРЕВЕЖДАТЕ ПАРИ ЗА НЕУСТОЙКА!
  Освен това си подадох в банката отказ от договора за кредит преди да са им превели парите. И им изпратих Приложение 6 за отказ от договор с препоръчано писмо с обратна разписка. Още тук би трябвало да са загрели, че нещата стават сериозни. Сега чакам само да потвърдят към банката, че са си получили нещата и да ми изчезне задължението. Но в крайна сметка имам разписка, че съм ги изпратила и обратна разписка, че те са ги приели, така че би трябвало да се оправим и без тях. А и в краен случай не съм се отказала още от идеята да ги съдя.
  Съветвам всеки, който е попаднал в схемата и е все още в 14 дневния срок да приложи подобна на моята схема. Проучете как стоят нещата законово и не им вярвайте, каквото и да ви говорят! По закон имате право да върнете продуктите и не могат да ви откажат само защото сте отворили 2 найлонови плика! Борете си и вие- НАЧИН ИМА!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И какво стана? Успяхте ли да си прекратите договора без да плащате неустойка?

   Изтриване
 5. 088 261 5998 добавям и този номер от който звънят

  ОтговорИзтриване
 6. 0882934103 и от този!

  ОтговорИзтриване
 7. Дайте ми номер на човека който е писал статията за медико искам да му задам няколко важни въпроса за мен ако разбира повече

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Статията съм я писала аз. Ако имате въпроси, пишете ми.

   Изтриване
 8. Звънят и от този номер 02 4927424.

  ОтговорИзтриване
 9. И този номер: 02 905 5152 уж била фирма Модерен дом, няма такава

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Този го потвърждавам от днес 02.11.2022

   Изтриване
 10. И този номер 029041500

  ОтговорИзтриване
 11. И от от номер +359884016083,както и СМС за покана :Уважаеми гост. Очакваме ви на нашето събитие, посветено на здравето 27.10 от 13:30, место : Restaurant Central, адрес: ул. „Димитър Константинов“ 11. Гореща телефонна линия - 35924371628. Очакваме Ви!

  ОтговорИзтриване
 12. и на мен ми звънна номер +359 88 2934103

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Потвърждавам от днес ! Веднъж този +359 88 2934103 и веднъж този: 02/906 0767

   Изтриване
 13. +1 Обаждане от 0883599138
  Търся информация къде е правилно да се подават оплаквания за тези обаждания?

  ОтговорИзтриване
 14. Днес сутринта ми е звънял този номер -+359 2 906 0767 късмет че не съм вдигнала. Тукощо прочетох че са измамници

  ОтговорИзтриване
 15. 029060767 и 029055152 са ми звъняли на 15-ти ноември. Пиша номерата за да се индексират по-лесно в гугъл и повече хора да намират лесно информация, че това е измама. (+35929060767 и +35929055152)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря че ги сложи тук. Благодарение на този пост разбрах, че става въпрос за измамници и да не вдигам.

   Изтриване
 16. Ето още три телефонни номера, от които звънят:

  024927422 (+35924927422)
  024748758 (+35924748758)
  029060767 (+35929060767)

  ОтговорИзтриване
 17. Току-що звънене от 029060767. Явно си продължават дейността! Благодаря, че споделихте информация, за да знам, че са измамници!

  ОтговорИзтриване