Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Отдавна не бях ползвала продукт на Sante. Има добри продукти, за които с удоволствие си спомням, но понякога случва и на такива като био шам...

Sante - Био шампоан за мазна коса и пърхот хвойна и глина

Отдавна не бях ползвала продукт на Sante. Има добри продукти, за които с удоволствие си спомням, но понякога случва и на такива като био шампоана за мазна коса с хвойна и глина, с който не успяхме да създадем здравословна връзка.

Пристига в красива и удобна за ползване тубичка с доста информация и картинки по нея, за да си наясно с какво се захващаш и какво да очакваш. След опаковката другото, което ми направи впечатление и то не бих казала положително, е миризмата. Силно ухае на хвойна, за мен е доста остро, чак неприятно. Хвойните съдържат в тъканите си (особено в шишарките) етерични ароматни масла, които се използват в медицината и парфюмерията. Тъй като има и добавен парфюм може да са прекалили с него, а може и екстракта от растението да мирише толкова силно, но каквото й е да е определено се усеща. Ако имате възможност проверете дали ви понася миризмата преди да купите. Усещам го и на вече измитата коса, не толкова силен, но достатъчно земен и остър. И не, не пия джин, за да ми хареса този аромат.сан

На цвят продуктът е белезникаво кафяв от наличието на каолин в него. Консистенцията му е пенесто-гелообразна, задължително го разтръсквам преди да си сипя, защото иначе е прекалено течен. Трябва ми повече количество шампоан и дори да се разпени с вода, нанасянето му прилича на борба. Количеството пяна не трябва да ви е определящо дали е нанесен добре, не се пени много. Измива косата до скърцане. Имам усещането, че я пресушава. Ако не ползвам някакъв балсам след него, я оставя хвърчаща и пресушена, понякога даже заплетена. Не знам колко мазна трябва да е една мазна коса, за да е идеален като действие, но за моята идва прекалено силен и изсушаващ. Затова и не го ползвам при всяко къпане, че иначе ще заприличам на метла. Редувам с други шампоани. Изразходих го, но не мисля, че повече ще си взема от него. Определено не е подходящ за всекидневна грижа.

Относно справянето с пърхота, известно време ползвах и други продукти за този проблем и в момента скалпа ми е спокоен, така че не мога да кажа категорично, че само благодарение на този шампоан съм се преборила с него. Иначе е супер избор - 100% био сертифицирани съставки, без силикони, веган, без глутен (това не е ли за храна и в козметиката ли пречи?!?!), чудесен като съставки за косата и за природата, но не и като действие. Странното е, че има алкохол денат в състава си, и си мисля, че той също допълнително изсушава косата. Другите съставки са масло от хвойна, екстракт от върба и листа от липа + глина. Не е тестван върху животни, със всякакви сертификати. Но понякога това не е достатъчно, все пак трябва да върши и някаква работа. 200 мл, цена 16-18 лв.

Състав (INCI): Aqua (Water), Alcohol denat.*, Coco-Glucoside, Kaolin, Montmorillonite, Xanthan Gum, Juniperus Oxycedrus Wood Oil*, Betula Alba Leaf Extract*, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Citric Acid, Glycerin, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Fragrance)**, Limonene**.

*Сертифицирани био съставки

0 коментара: