Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Днес е добър ден за пробване на нов шоколад. Макар, че то всеки ден е добър за шоколад, но не винаги за нов. Някой път имаме нужда от познат...

K-Classic Villmilch-Schokolate Noisette - Млечен шоколад със смлени лешници

Днес е добър ден за пробване на нов шоколад. Макар, че то всеки ден е добър за шоколад, но не винаги за нов. Някой път имаме нужда от познат вкус да ни прави компания и да ни е уютно, а друг път пък се усеща желание да се хвърлим в нещо ново и различно. Какво му е различното на шоколад с лешници ли? Че тук те не са цели, не са дори половинки, а са си направо смлени и забъркани в шоколада, станали са част от него, проникнали са в същността му и са му придали съвсем ново звучене.

Шоколадът беше на щанда за намалени стоки в Кауфланд, понякога поглеждам какво има и там, може да изскочи нещо за мен. Той е от собствената марка на магазина и се беше озовал там, защото скоро му изтичаше срока на годност. Не дочаках да настъпи този момент и успях да го пробвам преди това. Наближаващия краен срок не се беше отразил по никакъв начин нито на външния му вид, нито на вкуса му.

Опаковка - найлонова, червеникаво-кафява, с доста надписи и информация. На централно място са 6 парченца от шоколада, аранжирани на купчинка, два лешника и нещо като шоколадов бонбон, който може би иска да намекне за шоколадово-лешникова смес/паста. Отварям и намирам 24 парченца с доста скучен вид, гладки, леко надигнати в средата, без надпис, щампа или какъвто и да било отличителен знак, няма как да познаеш от какъв шоколад са. При разделянето им не се чува почти никакъв звук, може би лешниците в сместа я омекотяват и я наистина има една по-кремообразна консистенция. Освен това адски бързо започва да се топи щом го докосна с ръце, особено при по-високи външни температури.
Съдържанието на лешници е само 15%, те са печени и смлени след това, но няма как да пропуснеш присъствието им. Първо се промъкват като нотка сред аромата на какао, а после изненадват и езика със специфичния си вкус. Крайният резултат е все едно две половинки са се намерили и перфектно са се напаснали една друга - шоколад и лешници. Сега се сетих на какво ми напомня вкуса, на течен шоколад под формата на блокчета. Не е обаче толкова сладък, което е предимство и парченцата изчезват в устата ми едно след друго без да се усетя. Много сполучлив шоколад, заслужава си понякога да обърна внимание на по-бюджетните сладки варианти. Този е 100 грама и цена около 1 лв. Определено е добро попадения, потърсете го следващия път, на мен ми хареса и ще погледна какви други видове предлага K-Classic.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: