Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Разпиляно споделям в социалните мрежи впечатления от филми, които сме гледали и е време да ги посъбера в една публикация, в която по-лесно д...

Последните 10 филма, които гледахме

Разпиляно споделям в социалните мрежи впечатления от филми, които сме гледали и е време да ги посъбера в една публикация, в която по-лесно да се намират:
CODA - заглавието на филма е абревиатура на Дете на глухи родители. Сигурно вече сте чули за него, тъй като тази година спечелиха Оскар за най-добър филм. Руби е тийнейджърка и това, което я различава от съучениците й, че родителите й и по-големия й брат са глухонеми. До сега тя е била за тях уши и уста към външния свят, но е дошъл моментът и тя и те да станат самостоятелни. Великолепен филм, много, много ми хареса, бих го гледала отново, макар да знам историята, точно заради историята и най-вече заради актьорите. Страхотни са, всички до един, играят толкова добре, все едно това е реалния им живот. Жанрът на филма е комедийно-драматичен и доста точно описва какво да очаквате - смях, сълзи и животът в цялата му прелест. Задължително гледайте.

The Ultimate Gift (превеждат го като Най-големия подарък или Последен подарък) - малко древен филм, от 2006 година, доста предвидим на моменти, но приятен за гледане. Малката Емили внася глътка свеж въздух в иначе леко захаросаната история. Накратко - голямо наследство, разглезен внук, реалния живот е различен, когато нямаш пари, една любовна история и куп перипетии.

Southpaw (Обратен гард) - трейлъра ни заблуди, очаквахме съвсем друго развитие на нещата, а сюжета ни стресира още в първите няколко минути. Били Хоуп е боксьор на върха на кариерата си, от където пада доста внезапно и болезнено и трябва да се научи да се владее и бие умно, за да си върне най-ценното. Има боксови сцени, но не са прекалено много, има и доста тъжни моменти. Колебая се дали го препоръчвам за гледане.

3 idiots (Тримата идиоти) - още нещо по-старо, поне за мен, защото не съм го гледала, но пък много добро. Трима студенти, трима идиоти, трима приятели за цял живот. Това май е първият ми индийски филм, обаче му се изкефих много. Трейлъра и някои моменти в началото ме накараха да се чудя какво точно ще гледам, но не трябва да се оставяте да ви разколебават. Дори елементите на мюзикъл не променят оценката ми, а за почитателите на този формат ще са още един плюс (сигурно ги има в повечето индийски филми). Филмът си струва от всякъде, има музика, танци, смях, трагедии, поуки, любовна история (за къде без нея). Цветен, екзотичен, реален, много приятни 3 часа изкарахме с индийските актьори. Различен за мен, но пък готин филм. Ако не сте го гледали, поправете се. Това не е филм, това е емоция.

King Richard (Методът Уилямс) - историята на сестрите Уилямс и най-вече на амбициозния им баща. Интересно беше да се проследи животът им, как са успели да постигнат това, което са. Не е лош филмът, но мен лично не успя да ме впечатли с нещо кой знае какво. Уил Смит е супер в ролята си, макар че не харесах много героя му. Разбирам, че е било трудно, да не кажа невъзможно да пробиеш в този спорт, по това време ако си чернокож и е трябвало да направи невъзможното, но амбицията му ми идва прекалено. Момичетата играещи сестрите Уилямс също са много добри в ролите си. Тоя спорт е адски натоварващ и физически и психически, направо не знам как имат сили дето го практикуват. Като цяло не лош автобиографичен филм, нямам идея до колко се препокрива с действителността, но дава възможност да надникнем зад изморителния, изтощителен, ограбващ, но и много даващ живот на спортните легенди.

Encanto (Енканто) - анимация на Дисни - което само по себе си говори, че е изпипана, подходяща за цялото семейство, готина, поучителна и изобщо всичко най-най. Лично на мен филмчето ми хареса, много е цветно, красиво, забавно и малко тъжно. През голяма част от времето пеят и танцуват и това носи още повече удоволствие на зрителя. Героите са колоритни и запомнящи се и ти се иска пак да го гледаш. Ако сте ходили в Испания (като мен) ще ви бодне в сърчицето ;)

The Shawshank Redemption (Изкуплението "Шоушенк") - от веселата анимация скачаме на филм за затвора. Пак го гледахме цялото семейство, имаше съвсем малко сцени не много подходящи за деца, ама да се учат, това са нещата от живота. В последно време ни върви на филми за затвори, преди това гледахме "Лидер от затвора". И той беше добър, но по-кървав и жесток, та изключихме децата тогава. Да се върна на лентата с Морган Фрийман и Тим Робинс - не я гледаме за първи път, но пак и се насладихме подобаващо, заслужава си всяка минута. Ако не сте го гледали (стар е, но това не му пречи да е много добър), веднага се поправете. А аз смятам да прочета повестта на Стивън Кинг, по която е сниман.

Troy (Троя) - ако като мен сте пропуснали да го гледате през 2004 😟, препоръчвам ви го. На мен ми беше интересен и впечатляващ, малко прекалиха на моменти с кървищата и битките, не се виждаше кой кого бие, но като цяло историята (митологията) е грабваща.

Чак му се приисква на човек да научи още повече за всички богове и царе и митове, някои от които приличат на сапунена опера. Но ми се стори много по-лесно да запомня кой кой е и какви са му роднинските отношения с другите. Специално във филма ги бяха опростили тези връзки и още по-добре, че иначе щях да се изгубя в родословното дърво на всички митологични фигури.

Total Recall (Зов за завръщане) - Имах някакви проблясъци за отделни епизоди от лентата и култови момента, но като цяло очакването ми беше да ме разочарова и да заспя. Обаче се оказа интригуващо да си припомня историята и да я погледна от сегашния си опит и знания (не че са кой знае какви :)). Предният път като съм го гледала съм била някъде около тийнейджърската възраст.

Заигравката с буден ли съм или сънувам не е чак на нивото на "Матрицата" или "Генезис", но като за филм правен преди 30 години е добър. Изненадващо беше да открия червеното хапче и тук ;) На моменти наивен, в други забавен, с доста бой, кръв и запомнящи се герои (визуално, не заради играта им, Шарън Стоун е много млада и още неизвестна) беше ми приятно да изглеждам отново "Зов за завръщане". Но не успях да ме убедят да отида на екскурзия до Марс 🤣

Marley & Me (Марли и аз) - Попаднах на новината, че книгата , по която е сниман филм със същото име има ново издание и реших да проверя филма. От трейлъра останах с впечатлението, че това е комедия подходяща за семейно гледане. Не прочетох отзиви и коментари. Този пост е предупреждение да не правите същата грешка като мен. Ако лесно се разчуствате на филми, не гледайте този филм. Ако имате куче, даже не четете поста ми, няма да разкривам какво се случва, но все пак.

И седнахме снощи да го гледаме. Да, има комични ситуации и да филмът е хубав, представя доста реално животът с 3 деца и куче, припознахме се в някои сцени. Обаче трябваше да спрат до там, не знам в книгата как е, не мисля да я чета, но в един момент стана прекалено тегаво за мен да следя историята. Ревах като магаре, продължих да гледам, пак ревах и после спрях и не успях да го догледам, толкова тежко и мъчно ми стана, че просто се оттеглих. Останалите от семейството го догледаха и техните очи не останаха сухи 😭

След което дълго, дълго гушкахме Лори ❤ Нагушкайте и вие домашните си любимци и си изберете някой по-лек филм.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: