Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

След сапуните за пране е ред и да се изкъпя. Или пък беше обратното ;) Сладурски, цветни, ароматни, днешните представители на балончеста...

Сапунени истории за къпане

След сапуните за пране е ред и да се изкъпя. Или пък беше обратното ;)

Сладурски, цветни, ароматни, днешните представители на балончестата армия са с мисия да осигурят не само чиста кожа, но и запомнящо се спа изживяване в банята. Не всички успяват, но няма как от толкова разнообразие да имам на 100% любимци. Мненията ми да не се бъркат с ревютата на шоколади, особено ръчно изработените сапуни доста наподобяват вкусотии с вида и аромата си, но са предназначени за друг вид удоволствие.

 * * *

Сапун с козе мляко, портокал и канела Sasha Naturals

Още от опаковката разбираш, че тук имаш грижа, внимание към детайла и лично отношение. Безлично е да се каже само опаковка. Сапунът получавате внимателно увит в памучен плат, който хем го пази, хем позволява на миризмата му да достигне до вас и освен това може да се ползва повторно. Препасан е с хартиен етикет и от него разбираме, че освен ръчно изработен е 100% натурален и не съдържа палмово масло. В състава му освен козе мляко, има зехтин, кокосово масло, пчелен восък, какао и всякакви други благинки.

Квадратен е като форма, тежи 100 грама и като го разопаковам не е много впечатляващ като цвят и аромат. Даже ми прилича на домашен сапун и съпруга ми веднъж го беше объркал за такъв и ползвал за пране :) В мириса му се долавят подправки и предполагам заради тях цветът е като на мляко с повече кафе или мокачино. От към действие съм доволна - измива добре, не ми дразни кожата, не се пени много, така че не очаквахте да се покриете с ароматна пяна. Плътен като усещане, бавно се стопява и пяната му е една плътна, много приятна. Ароматът остава след измиване върху кожата. Ползван с гъба и само той, предпочитам го без гъба. Интересен е за пробване.

* * *

PlantOn Lavender Dreaming

Ароматът му се усеща навсякъде, доста е силен, освен това не е покрит. Не е опакован, а е аранжиран като красиво калъпче с помощта на платнено коланче и етикет от рециклирана хартия. Ръчният му произход е без съмнение, личи си формата, в която е отлят. Отново е квадратен, посочен е грамаж 130 г и има според етикета си само 6 съставки, сред които 3 масла. Затова и на пипане е леко мазен. Цвят - някакво земно светло кафяво с малки петънца, неопределено общо взето. За мириса вече казах - усеща се лавандулата, но има и други примеси, не мога да ги определя точно какви са.

Под душа ароматът му не се усеща толкова силно. Ползван самостоятелно не се пени много, но като ги събера с луфата и се раздава. Доволна съм как измива и как се отразява на кожата ми. След къпане трябва да е остави да изсъхне хубаво (не се цепи и лющи), за да не се хаби напразно.

* * *

Прасковен сапун Purity

Следващия гост е много интересен, обаче за съжаление май вече не го правят и не виждам и активност на страничките на марката. Ако ви хареса описанието му, сигурно може да намерите нещо подобно при други производители на сапуни, а защо не да си направите сами, те съставките са посочени. Представям ви ръчно изработен прасковен сапун на Purity Cosmetics. Това с което впечатлява е, че вътре в него има парченца сушена праскова и семена от мак. Плодът не съм сигурна как се вписва в почистването на кожата, но семенцата предполагам, че трябва да действат като ексфолианти.

Опакован е непретенциозно - обвит в прозрачно фолио и тъй като той самия е прозрачен се вижда напълно какво съдържа. Канапчето е по-скоро да задържа двата етикета, този с марката и този с повече информация за сапуна. От него разбираме, че е 120 грама, има 2 вида глицеринова основа без SLS, прасковено масло, етерични масла и посочените по-горе сушени праскови и макови семенца. Ароматът определено е плодов и привлекателен.

Където са маковите семенца е като ексфолиант за кожата, от другата страна е гладък. Те падат и остават по кожата, но бързо се измиват. Много приятно ароматизира по време на баня, след това обаче изчезва. Не прави много пяна, семенцата се задържат дори при намаляване на сапуна. По някое време се показва и изсушената праскова, която не е приятна гледка, и тя също спомага за сваляне на мъртвите клетки на кожата. В един момент е просто по-добре да се отлепи от сапуна, тя е съвсем тъничка и в моя специално имаше само една.

* * *

Yves Rocher Raspberry & Pepperming soap

От праскови минавам на малини и то в комбинация с мента. Френският ми подарък изглежда мъничък, защото опаковката го обгръща плътно. Тя е хартиена, би трябвало да е рециклирана, с много малинки на нея (изглежда ми чудесна идея за опаковка на шоколад, някой да я открадне или да посочи, ако вече има такъв). Скрива сапуна, но не може да скрие аромата му. Малиновият екстракт е на последно място в състава, а ментата изобщо не се вижда.

Очаквам розово, но откривам нормален бял (млечно-бял) сапун с логото на Yves Rocher. Прилича малко на сапун от хотел, само по-голям вариант. Мирише много приятно, но не бих казала, че е точно на малини, нито пък на мента. Пак е плодо-летен ароматът, с много лека нотка на свежест.

След като по външния му вид няма нищо специално, да видим как се държи в банята. Там ме разочарова малко. Изобщо липсва аромата като се разпени, да не говорим, че нищо не остава по кожата. Мие добре, с добри съставки и толкова, приятен за ползване, много приятна мека и кремообразна пяна образува. Не че това е малко, но бях с по-големи очаквания. 80 грама

* * *

Глицеринов сапун "Шоколад и мляко" Vital Cosmetics

Първото, което прави впечатление е почти тоталната липса на търговски вид. Сапун увит в прозрачно фолио с картонено етикетче по средата. Картинката на етикета бие всякакви рекламни похвати - жена къпеща се в мляко, а на преден план парченца шоколад. Без малко да се объркам, че това е нещо за ядене. Външният вид определено е недодялан и недообмислен, ароматът е приятно сладък и изкушаващ, но прочитайки съдържанието се убеждавам, че в него няма нищо естествено, нито мляко, нито шоколад, само оцветители и ароматизатори.

Едната му половина е с шоколадов цвят, другата с преобладаващо "мляко". Из сапуна се намират малко черни точки, които не е обяснено точно какви са. Предполагам съм за екфсолиращо действие, но само го имитират, толкова са дребни и на рядко. Формата на сапуна не ми е удобно, тънък е, а в същото време широк, имам усещането, че всеки момент ще се счупи.

При разопаковането част от найлона беше залепнала за него, мисля, че взема титлата за най-зле опакован продукт. При измиване прави хубава пяна, а след къпане се усеща миризмата му известно време по кожата. 75 грама, интересен експеримент, но не бих го повторила, с нищо не ме спечели.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: