Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Мъничко зелено с масла напоено, цялото семейство го обича и все за него тича. След три месеца ползваме ме избива на рими погледна ли кремчет...

Weleda Hautcreme Skin food

Мъничко зелено с масла напоено, цялото семейство го обича и все за него тича.

След три месеца ползваме ме избива на рими погледна ли кремчето на Weleda. Радвам се, че точно това беше първият продукт на фирмата, който попадна в ръчичките ми. Чета суперлативи за всичко тяхно и лично се убедих, че не се преувеличава, защото козметиката им е наистина качествена, достъпна и си върши работата.

Имах възможността да пробвам Hautcreme Skin food, който от скоро се продава в България, а иначе е на пазара от 1926 г. и ако мога така да се изразя е класика в жанра. Има сертификат за натурална и органична козметика. Получих опаковка от 30 ml, която макар и малка е доста икономична и както казах след 3 месеца ползване при необходимост има още доста от него. Тубичката е прекрасен зелен цвят и както виждате беше намачкана непоправимо от децата, които решиха, че е подходяща за игра.



По описание Skin Food е мултифункционален крем за суха и груба кожа навсякъде по тялото. Мога да кажа, че го ползвах по всички описани начини, дори намерих нови и той се справи повече от добре. Да започнем подред. Когато го получих по Нова година, двамата малки бяха болни от шарка. Мазане на пъпките с ментолов спирт не свърши работа, тъй като им ставаше студено от него и те не го искаха. Реших да ползвам крема на Weleda, който дори и да не помогне нямаше да навреди, а освен това пъпчиците като засъхваха, кожата имаше нужда точно от неговото подхранване. Не мога да кажа дали наистина им помогна, само те си знаят намаля ли сърбежа, но според мен им подейства добре и след завяхване коричките не падаха и не останаха белези, тъй като крема ги омекотяваше и оставяше да зараснат хубаво до край и да се оправят от самосебе си. Другото приложение при децата, което открих, е за успокояване при подсичане на кожата, което малката ми дъщеря често получава, защото още има проблем с напишването.

След това изпробвах крема и на мен - ръце, крака, устни, лице. Незнам защо, но въпреки меката консистенция на ръцете ми крема се размазва по-трудно отколкото на другите места по тялото. Иначе попива бързо, не е мазен, аромата се усеща известно време след това и както се убедих лично не всички го смятат за хубав и свеж, в това число и аз. Супер съм доволна от действието на Skin Food върху ръцете и петите ми. На вторите им трябваше седмица, за да загладят кожата, но от тогава нямам проблем и само превантивно ги мажа понякога след баня. Иначе бяха нацепени и доста груби.



Пробвах кремчето и на устните и като нощен за лицето, но както казах аромата е доста силен за мен. Иначе за лицето си попи добре, няма допълнително омазняване и натоварване на кожата, която след това е подхранена и без сухи участъци.



Единственото, което не ми допада напълно е миризмата, която за мен е доста силна, не толкова неприятна, колкото натрапваща се. След няколкодневно ползване почти свикнах с нея, а и нанесена, тя постепенно изветрява, но мъжът ми например никак не одобри когато си намазах лицето с крема :) Ако сте чувствителни като мен към ароматизираната козметика, помиришете първо преди да си го купите, за да сте сигурни, че ще ви понесе миризмата.


И да завърша романа на тема Skin Food. За мен той е задължителен в козметичната чантичка на всяка мама и дама, вземам го с нас при пътуване, винаги може да му се намери приложение и с действието си спестява необходимостта от няколко други продукта. Цената е 15 лв. за 30 ml, а по-голямата опаковка от 75 ml е още по-изгодна - 22 лв., но от описаното по-горе става ясно, че си заслужава.

* Забравих да напиша - продуктът ми е предоставен за проба от PR, но мнението е лично мое.

0 коментара: