Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Рецептата не е нищо сложно, но резултата е много вкусен. Подходяща е за есента, защото тогава има изобилие от ябълки и круши, а и дюлите ...

Печени плодове с канела - ябълки, дюли, круши


Рецептата не е нищо сложно, но резултата е много вкусен. Подходяща е за есента, защото тогава има изобилие от ябълки и круши, а и дюлите са готови за консумация. Може да се направи само с единия вид плодове, може и с комбинация от трите, който каквото има. Няма значение дали ябълките са по-кисели или сладки, също и сорта на крушите, всичко става вкусно в комбинация със захар и канела.

Нарязвам плодовете на кубчета, посипвам със захар и канела и разбърквам. Доливам малко вода в тавичката, дори и да се прекали, тя става на сок после и не е фатално. Покривам с фолио и пека до готовност, т.е. докато замирише толкова ароматно в кухнята, че не мога вече да търпя. След това махам фолиото и го оставям още малко да се попече.

И това е цялата рецепта. На снимката не съм го докарала да изглежда апетитно, но ако ви е в кухнята, няма да му устоите. Консумира се с голяма лъжица и приятна компания.

0 коментара: