Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Много рядко ми се случва да гледам филм на кино, още повече пък в дните на премиерата му, но сега така се стекоха нещата, че отидох на &q...

Пепеляшка - филм за големи и малки деца


Много рядко ми се случва да гледам филм на кино, още повече пък в дните на премиерата му, но сега така се стекоха нещата, че отидох на "Пепеляшка". Гледах го, защото трябваше да придружа децата, иначе надали бих посетила самостоятелно прожекцията. Не сбърках обаче и филмчето много ми хареса, даже май повече отколкото на децата. Историята я знам наизуст, но Кенет Брана и подбраните от него актьори я поднесоха по много красив и приятен начин.


По мое мнение актьорският състав е повече от подходящ точно за този филм и идеално пасваха на ролите си. Играеха супер убедително, но разбира се най ми допаднаха Елла (Пепеляшка), която идеално влиза в ролята, има супер усмивка и нежно изражение и принц Кит (сините му очи няма начин да не запленят майките). Наслаждавах се на всеки един миг от филма, на красивите костюми и на играта на Лили Джеймс, Кейт Бланшет, Ричард Мадън, Хелена Бонам Картър, Хейли Атуел, Бен Чаплин и др. На моменти плаках, на моменти се смях, а през цялото време се възхищавах на искрената доброта, която струи от Пепеляшка.



Децата (на 5 и на 7 години) успяха да изтърпят двата часа прожекция, макар че на малката и беше за първи път да гледа филм в кино. Казаха, че им харесва историята, но според мен имаше неща, които не разбираха и ги омайваше действието и магията, а не това, което говореха героите. Синът ми негодува на няколко пъти, че увеличават звука в драматичните моменти, явно не му ставаше ясно защо точно тогава и на кого е нужно това. Не им допадна много и това, че филмчето не е анимация, а игрален, което според тях го прави филм за възрастни.



Като цяло мисля, че "Пепеляшка" е подходяща за малко по-големи деца, а също и за възрастни обичащи приказки и романтични филми. Красив, ненатоварващ, приятен начин за прекарване на съботния предиобед. Аз лично се радвам, че "прочетох" отново приказката през очите на пораснала жена, на която й е ясно, че само чифт обувки не са достатъчни, за да станеш принцеса. Нужно е и кураж и много, много доброта.


0 коментара: