Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Виждайки анасона в името подходих доста предубедено към млечният шоколад с карамелизирани бадеми и звездовиден анасон на Carrefour. Миризмат...

Chocolat au lait Amandes caramelisées & Anis étoilé


Виждайки анасона в името подходих доста предубедено към млечният шоколад с карамелизирани бадеми и звездовиден анасон на Carrefour. Миризмата на растението не е сред любимите ми, а носът ми е чувствителен и усещам дори най-слабото му присъствие. В шоколада, за който ще ви разкажа днес, обаче той е под формата на пудра и е едва 0,2%, а освен него има добавена и ванилия, която до някъде го прикрива, но ще стигна и до това.



Опаковката както и на другите шоколади от Selection Carrefour е елегантна, красива и даваща конкретна информация какво точно да очакваме като го отворим. Стограмовият шоколад ме чака в сребрист станиол, мирише приятно сладко и както споменах, от анасона няма и спомен. Парченцата бадеми са изпъстрили гърба му, а цветът му е сладко млечно-кафяв. При отхапване първоначално се усеща сладкото, след това похрупват карамелизираните бадеми и там някъде се обажда и звездовидното плодче анасон, но много, много слабо. Приятно съм изненадана от комбинацията и признавам, че прибързах с очакването си за нещо неприятно.


Вкусът както казах се е получил добре и цялостното усещане е за сладко-хрупкав-екзотичен шоколад. Сладостта е точно премерена, а допълнителният карамел на бадемите не я утежнява. Анасона го прави интересен и различен и го усещам в послевкуса, но не мисля, че всеки ще му обърне внимание. Млечният шоколад се топи, бадемките хрускат, камината грее и щастието ми в събота привечер е завършено.


Макар и кратко, смятам че ревюто на  Chocolat au lait Amandes caramelisées & Anis étoilé казва всичко, което трябва да се знае за него, а лично аз ви препоръчвам, ако имате възможност да го опитате, надявам се да останете очаровани като мен.


0 коментара: