Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Мразя косата си ... от както ползвам този шампоан. Не ми действа добре и това е, но аз тъпо и упорито пробвам още веднъж и още веднъж. Първо...

O'right Goji Berry Volumizing Shampoo

Мразя косата си ... от както ползвам този шампоан. Не ми действа добре и това е, но аз тъпо и упорито пробвам още веднъж и още веднъж. Първо защото може да е смешно, но не обичам да се запасявам с каквито и да е козметични продукти и затова в момента нямам друг шампоан и не съм решила какъв да си взема и второ, защото голямата ми дъщеря твърди, че на нейната коса действал много добре.Нейната е чуплива, не много гъста и тормозена с преса и маша. Моята е една идея по-гъста, също чуплива, нетормозена с нищо, но пък изтощена от дължината си и смяната на сезона. Обаче на двете ни "най-зеленият шампоан в света" (с което не съм съгласна) се отразява по различен начин.Продуктите на O'right съдържат натурални съставки, но не са 100% натурални. Затова пък са 100% биоразградими, което се отнася и за опаковката им. В разфасовките от 250 мл има семена на дъното и при посяване на бутилката би трябвало да поникне акация, което ще пробвам напролет, макар да не съм убедена, че семената ще запазят кълняемостта си до тогава. Най-вероятно заради изброените по-горе неща цената на O'right Goji Berry Volumizing Shampoo е около 38 лв., което за мен си е чисто изхвърляне. Има по-добри шампоани с изчистен състав на двойно по-ниска цена. Тук реално се плаща за марката, която стой зад него и идеята, което не ме хвърля във възторг.

Тук е моментът да обясня, че не съм си купила шампоана, тогава още повече щеше да ме е яд. Не бих дала толкова пари за него, особено сега след като съм го пробвала. По спомени го получих като подарък от игра, но защо не са ме питали какъв искам, не знам. Този специално с годжи бери е подходящ за тънка и слаба коса, та е възможно и това да е причината никак да не се спогажда с моята грива.Да започна с предимствата му - приятна, ненатрапчива миризма, много икономичен, прави хубава пяна и явно измива добре, даже прекалено. След като изсъхне, косата ми е ужасна на пипане, чиста, но пресушена, суха и на клечки. Не ползвам никакъв продукт след него, но аз и след други шампоани не ползвам и няма такъв ефект. Тъй като е чуплива, нямам нужда от обем и не търся такъв, но и не виждам да има допълнителен след измиването с O'right. При дъщеря ми също не се забелязва такъв. По-големият ми проблем, е че още на следващия ден корените ми се омазняват, което аз отдавам на пресушаването на косъма и нулевата хидратация.Ако някой има опит с марката, моля да сподели само при мен ли е проблема и аз ли грешно ползвам шампоана? Определено съм разочарована от него и не смятам, че заслужава вложението пък било и заради зелената идея зад него и популярността му.

3 коментара:

 1. Много съжалявам, че този шампоан се отразява така върху косата ти. Нямам никакъв опит с тази марка, но ми предстоеше да си купя нещичко от новата им серия с кафе... но ще преосмисля след твоя отзив. Точно такъв ефект се получи с един злополучен шампоан на Lakme за мазни корени и сухи краища - ужасно пресушаване и омазняване още не другия ден. Косата ми още не може да се възстанови, въпреки че се измих с него само два пъти. Сега ползвам шампоанът на Macadamia, но и за него съм със смесени чувства.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Най-добре ще е, ако имаш възможност да пробваш мостра на серията с кафе, за да прецениш как ще ти се отрази. За продуктите на Macadamia също чета противоречиви мнения или са невероятни или не са нищо особено, но все още нямам опит с тях.

   Изтриване
 2. Това се получва ,защото скалпа ти е загул имунитет най-вероятно. За да бъдат еко и чистите продукти ефикасни ,цялата ни козметика трябва да е такава иска се и време.Ако да кажем ползваш чист ,шампоан ,но маската ти съдържа вредни съставки , или дори лак за коса, и всякакви стилизиращи продукти ,ефекта се губи. След дълги години ползване на масова козметика на организма му трябва време да се изчисти и прехвърли ,защото досега сме свикнали на прекалено силни химикали ,които на пръв поглед са отмивали всичко ,но по-скоро са попречили на натуралната функция на кожата ни . Всъщност косата не трябва да се мие изобщо , не и с шампоани,сапуни и т.н

  ОтговорИзтриване