Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

До скоро ползвах само джинджифил на прах като подправка при готвенето на пилешко месо. Да го хапвам пресен не ми беше по вкуса, макар че ...

Джинджифилов чай


До скоро ползвах само джинджифил на прах като подправка при готвенето на пилешко месо. Да го хапвам пресен не ми беше по вкуса, макар че обичам лютиво, но просто не ми се вписваше в менюто. След това прочетох обаче, че чаят от джинджифил е добър помощник при свалянето на килограми и реших да го пробвам.

Аз го правя с настърган корен, но може да нарежете джинджифила и на парченца. Кипва се вода, с която се залива настъргания/нарязан корен и се оставя около 20-30 минути, след което се прецежда. Колкото повече стои, толкова чаят става по-лют. Забравяла съм го и по цяла нощ и просто после го разреждам с малко вода, за да е приемлив на вкус. Пия го най-вече студен като му добавям и мед и лимон.



Не съм пробвала варианта, при който парченцата джинджифил си стоят във водата и така се пие, според мен ще стане много лют.

Не мога да кажа дали действително помага при отслабване. При мен има загуба на килограми, но аз комбинирам няколко неща. Пия го най-вече защото ми харесва на вкус и ми действа одобряващо. На няколко пъти обаче ми се замайва главата от него, защото явно понижава и без това обикновено ниското ми кръвно, затова гледам да съм закусила преди да си пийна от лютивата напитка.

0 коментара: