Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

По някое време през лятото се бях похвалила във фейсбук страницата на блога с една кутия пълна с козметика, която получих като награда от он...

Крем за лице в матиращ ефект Beauline (T-Mat shine control)

По някое време през лятото се бях похвалила във фейсбук страницата на блога с една кутия пълна с козметика, която получих като награда от онлайн магазин Невен Козметикс. Днес реших да пиша за един от продуктите, който беше в нея и който ползвам - матиращият крем Beauline. Някога ще дойде ред и на другите, някои от които дори не съм отваряла още.



Когато си избирах какво да има в наградата ми, бях решила да си взема и някакъв фон дьо тен, тъй като нямах никакъв в момента. Този, който си избрах обаче беше за суха кожа и ми беше предложен матиращият BB крем на марка, която не бях ползвала. Прочетеното в сайта и съставките ми допаднаха и реших да го пробвам. Тук е моментът на кажа, че на опаковката на кремът не е посочено, че в състава му има 2 парабена, а пълният му състав се вижда на листовката вътре. Марката Beauline има и серии изчистени от такива съставки и тъй като до момента съм доволна от крема, ще си взема и други техни продукти, но искам да отбележа, че не е коректно да крият част от съдържанието на козметиката си.



Като оставим настрана това, кремът ме спечели с вид, с аромат, с текстура, с действие. Количеството му е 50 ml, поместено в симпатично бурканче. Вътре е прекрасен, прилича на млечно шоколадов крем и мирише абсолютно сладко заради какаовото масло вътре. Изглежда тъмен, но реално не е и се слива много добре с кожата ми. Разнася се лесно, попива веднага, не запушва порите. Има матиращ ефект и намалява омазняването, макар че при мен не издържа по цял ден, но моят ден си започва рано, така че е разбираемо. Относно прикриването на недостатъци по лицето - при мен такива са само някоя пъпчица от време на време и линиите покрай очите, но за тях си ползвам друг крем. Та пъпчиците ги посмекчава, но не може да ги скрие напълно, но за мен и така е добре.



Въпреки първоначално ми разочарования заради парабените, аз съм доволна от крема и продължавам да го ползвам. Държи се добре и се отразява добре на лицето ми, което за мен е най-важното. Все пак съм длъжна да подчертая, че не спада към еко козметиката, към нея спадат други серии на Beauline.

Пълният състав на BB крема за лице с матиращ ефект (T-Mat shine control) - INCI: Aqua, Cetyl alcohol, Dimethicone, Stearyl alcohol, CA-AL-Borosilicate, Cocoa oil, Mica, Cetaceum, Glyceryl stearate, Triethanolamine, Achillea millefolium extract, Methylparaben, Propylparaben. Цена 14-16 лв.


1 коментар: