Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Харесва ми да откривам такива продукти - нови, на непознати марки, с интересни съставки и с хубав аромат и действие. От въведението ми човек...

ArganYCa exfoliating shower gel - Ексфолиращ душ гел с масло от арган и кафе

Харесва ми да откривам такива продукти - нови, на непознати марки, с интересни съставки и с хубав аромат и действие. От въведението ми човек ще си помисли, че ще пиша за чудодеен подмладяващ крем достъпен само за холивудските звезди, но реално героят на днешната публикация е ексфолиращ душ гел на марката ArganYCa. Най-важните му състави са: студено пресовано арганово масло (със сертификат ECO CERT), кафе и глина.


В зеленото шишенце със златна капачка се крие 170 ml душ гел, който се оказва крайно недостатъчен след като веднъж го опиташ. Ароматът му е също толкова пристрастяващ като на събратът му от Yves Rocher с бразилско кафе. Дори ми се струва по-хубав - тонизиращ, събуждащ, земен заради глината и сладко-горчив от аргана и кафето. Трудно ми е да го опиша, трябва да влезте под душа с него, за да се влюбите истински. За съжаление след измиване ме е изоставил и кожата ми е самотна без него.




Текстурата на ексфолиращия гел на ArganYCa е много приятна. Млечно-шоколадов на цвят с тъмни парченца той изглежда като екзотичен крем и това усещане никак не е измамно, защото и при допир с кожата е също толкова кремообразен. Използвам го самостоятелно, за да го усетя напълно, а не да се изгуби в гъбата за баня.


Не се пени много, не е и толкова шоколадов вече, само кафето се тъмнее като безброй лунички по кожата ми. Частиците не са много едри и в прегръдките на маслото не са груби към кожата, а я натискат точно колкото трябва и нежно я ексфолират. Глината почиства, но не действа изсушаващо отново заради присъствието на аргана. Бих казала много добре подбрана комбинация от съставки, които оставят кожата ми не само измита, а наистина чиста и красива. Ползването му за мен е удоволствие и заради честите ни срещи за съжаление доста бързо привърши, но съм му обещала, че ще се срещнем пак.



Състав: Aqua, Kaolin, Sodium Laureth Sulphate, Coffea Arabica Seed Powder, Coco-Glucoside, Argania Spinosa Kernel oil (Argan oil), Polyquaternium-7, Urea, Glycerin, Panthenol, Carbomer, Citric Acid, Parfum, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Nitrate, Magnesium Chlorine. Цена 6 лв. за 170 ml

0 коментара: