Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Доста пренебрежително подходих към този млечен шоколад, но той не се засегна и ме убеди, че не е случаен. Марката Cote D'or е белгийска,...

Cote D'or Intense Lait - Млечен шоколад Cote D'or



Доста пренебрежително подходих към този млечен шоколад, но той не се засегна и ме убеди, че не е случаен. Марката Cote D'or е белгийска, произвежда се в Белгия, а е собственост на Kraft Foods. Но разликата между нея и другите шоколадови десерти, които компанията Крафт предлага, е огромна.

В България намерих Cote D'or Intense Lait онлайн на цена от около 6 лв. за 100 г, а иначе моят шоколад със слонче дойде от Франция. Слончето се предполага, че е символ на Златния бряг - днешна Гана, откъдето идва част от какаото, използвано при производството на шоколадите на марката. Като гледам на сайта на Cote D'or какви изкушения предлагат направо ми се иска да се преселя във фабриката, обаче има опасност да заприличам на логото им.



Опаковката е семпла и красива - парченце със слонче, което създава илюзията, че се е приземило във водата. Шоколадът има лого, че е сертифициран от организацията Rainforest Alliance, а на гърба на опаковката има допълнително обяснение, което обаче е на френски, т.е. неразбираемо за мен.

Самият шоколад е наслада за очите, моят за съжаление се беше поразцепил малко, но пак се вижда цялостната картина - слона в средата и парченцата лед може би покрай него, поне на мен ми приличат на отломки от ледени късове.



Ароматът му не е много силен и наситен и няма нищо изненадващо в него. По-впечатлена останах от вкуса, които освен прекрасно шоколадов е и много мек, приятен и премерено сладък. Има нещо изненадващо в него, което не мога да уловя и в опитите си да го хвана изядох почти целия шоколад. Скоро не бях се наслаждавала толкова на млечен шоколад - перфектната симбиоза между шоколад и мляко, нямаше прекаляване с нищо, нито недостиг, определено си личи качествената му направа и е поредното доказателство, че белгийските шоколади са едни от най-вкусните.

Единственото, което не ми допадна е леко киселият послевкус, който поразваля удоволствието от вкусния шоколад. За да го потуша се налага да лапна ново парченце и докато то се разтапя в устата ми и сладкия шоколад се излива в гърлото ми, се сещам колко добра добавка е Cote D'or към чудесния пролетен ден. Пробвайте и вие да си подсладите деня и ми споделете кой шоколад сте избрали за целта :)

0 коментара: