Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Дъжд, вятър, навън е мрачно - време е да разопаковам следващия шоколад от сладката ми колекция. Още един продукт на марката Marabou кацна от...

Marabou Premium Filled Marzipan


Дъжд, вятър, навън е мрачно - време е да разопаковам следващия шоколад от сладката ми колекция. Още един продукт на марката Marabou кацна от Швеция в ръчичките ми и даде възможност на вкусовите ми рецептори да затвърдят любовта си към марципана. Съвсем за кратко се докоснах до тази сладка смес в бонбоните Mozartkugeln, но не успях да я оценя подобаващо. Сега поправих грешката си, защото Marabou Premium Filled Marzipan е със 74% пълнеж от марципан и затова е много, много вкусен.





Опаковката е стилна и приятна за окото, в зелено и кафяво. В нея има допълнителна картонена подложка, защото шоколадът е голям - 150 грама и освен това лесно чуплив. Определено съм доволна от количеството и от вкусовите му качества също. Самият шоколад не блести с нещо специално на външен вид, сребристия станиол разкрива набразден тъмен шоколад, в който се крие влажната сърцевина от вкусен марципан. Marabou Premium Filled Marzipan е мек и по тази причина няма как да се чупи на правилни парченца като другите шоколади. Хапва се по-скоро като шоколадов десерт. Мирише леко и приятно на вкусно и качествено какао, без други добавки.



Стеничките от тъмен шоколад са тънки и лесно поддават на желанието ми да се потопя в сладостта на марципана. Сложени са там само да го оформят и дори не успяват да придадат горчива нотка на вкуса му. Млечно жълтата бадемова сърцевина е като крем, но все пак ако я оставиш да се разтопи в устата ти усещаш, че не е напълно гладка и има грапави парченца. Марципана се трансформира в дъвчащ бонбон, но аз предпочитам да си го гризвам малко по малко.



Сладостта на цялата композиция е много точно премерена, на мен ми е идеална като вкус. След като свърши целия шоколад в устата ми остава усещане за лека бадемова свежест. Прекрасен продукт на Marabou, възхитена съм от него и влиза в листата ми с любими сладости.

0 коментара: