Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Отдавна не съм си вземала шоколад на Milka. Причина едно - всичките им шоколади в един момент ми се струваха с еднакъв вкус, прекалено сладъ...

Milka Collage

Отдавна не съм си вземала шоколад на Milka. Причина едно - всичките им шоколади в един момент ми се струваха с еднакъв вкус, прекалено сладък с неприятен послевкус и второ - цените им се повишиха доста не знам на база на какво, но на места ги виждам да се продават по 2,20-2,30 лв.


Специално този шоколад си го взех, защото имат нова игра, а и ми се стори интересна комбинацията. На опаковката е описан като Таблет с какаов пълнеж (52%), млечен шоколад с алпийско мляко (39%), парченца от шоколад (6%), карамелизирани лешници (2%) и сушени малини (1,4%). Как точно са ги изчислили от кое колко е и валидно ли е за всеки шоколад от този вид си остава една от загадките на Milka.



Показаното на опаковката парченца изглежда мнооого привлекателно, но разбира се действителността се различава до степен да се чудиш този шоколад от тази опаковка ли го извадих. С по-голямо въображение все пак може да се постигне някаква прилика. Парченцата малини и лешници изглеждат смачкани и загубили всякакво желание да съществуват след като единствената им цел е да задоволят глада за сладко на някой озверял шоколадохолик, най-често от женски пол.



Milka Collage изглежда странно от където и да го погледнеш. Блокчетата му изобщо не са стандартни, а гърба му, където са се удавили в какао малините, лешниците и парченцата шоколад, е по-интересната част от него. Ароматът е приятен - комбинация от шоколад и кисела нотка. Същата се забелязва и при опитването му. Въпреки малкият процент сушените червени плодчета, те се оказват достатъчно, за да раздвижат иначе стандартния вкус. Пълнежът е по-мек и нежен и добре допълнен от хрупкавите си съквартиранти.



В заключение - този шоколад на Milka малко разклати негативното ми мнение за марката. Пак я има прекалената сладост, ако хапнеш само шоколад, неприятния послевкус е в по-малка степен, на моменти ме разочарова някоя прекалено изсъхнала малина, която се усеща като пергамент, но като замисъл им се е получил добре.

0 коментара: