Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Натрупаха се пак доста мъничета и затова следва публикация с цели 10 броя. Ще си направя експеримент да ги разкарам всичките и да засека пос...

Мини ревюта на мини козметика

Натрупаха се пак доста мъничета и затова следва публикация с цели 10 броя. Ще си направя експеримент да ги разкарам всичките и да засека после от къде се появяват, защото е някакво чудо. Изкачат от всевъзможни места. Този път преобладават Lavera продуктите, което е супер, защото много обичам всичко на тази марка. Уж малки опаковки и уж споделям накратко, а се получи дълга публикация, но пък открих нови любимци.

Lavera Repair & Care Intense Treatment

Възстановяваща маска за коса с био роза и растителен кератин. Опаковка от 20 ml използвах 2 пъти, отрази се прекрасно на косата ми. Нанасям от средата на гривата надолу, след 3-4 минути разресвам и изплаквам. За разлика от другите маски, които обикновено ползвам и са като крем, тази не е достатъчно гъста, за да се маже хубаво по косата. По-скоро се разтича като шампоан или балсам, не бях убедена, че я нанасям добре. Въпреки това и въпреки краткотрайния си престой на главата ми, действието й е мигновено. След измиване и изсушаване имах добре изглеждаща и загладена коса. Ароматът е дълготраен, съчетанието различни масла. Въпреки наличието на роза, тя не преобладава в цветния букет. Впечатлена съм и смятам да си я взема в по-голям размер.

Bioderma Sebium global

Ползвала съм го и преди, сега намерих изостанала опаковка и реших да я употребя. Не прибягвам до него всеки ден, а само при наличието на проблем – пъпка, зараждането на такава или зачервяване. На мен ми действа изсушаващо, затова внимавам с количеството. Не го нанасям на цялото лице, а където има нужда. При по-нежна или разранена кожа може да усетите щипане. Доста бързо неутрализира пъпките, като ги успокоява и заглажда кожата. Но със зачервяванията не се справя чак толкова добре. Има прозрачно млечен цвят и кисел аромат. Избягвам да го нанасям в зоната около очите и ако не забравя почти винаги след ползването на Bioderma Sebium нанасям и дневен хидратиращ крем.

Lavera Repair Био Балсам за устни

Instant Relief Organic pomegranate & organic brazil nut - много сладка червена опаковка, в която се е скрил балсам с наситено меден цвят. Няма нищо общо с мед обаче, а в състава му присъстват 100% натурални активни съставки като био екстракт от нар и масло от бразилски орех. Очаква се интензивно да овлажнява устните и да ги предпазва от вредно външно въздействие. Мазничък е при нанасяне, но на устните не си личи, има приятен, сладникъв вкус.. Ароматът не е на нар, по-скоро на съвкупност от масълца. Много бързо поправя устните, независимо дали са изсушени от слънце или от вятър. С 2 намазвания и са като нови, стават меки и гладки. Със сигурност ще си взема пак, този го изгребах до дъно. Веган, количество 4,5 гр.

Ревитализиращ Крем за Лице 24 Часа с Арганово Масло и Златни Частици

Еднократна мостра, марка - Sayaz Cosmetics, която до колкото разбирам е подразделение на Hristina Cosmetics, с която не съм се сблъсквала. На цвят е тъмно златисто-жълт, изненада ме липсата на мирис, има някакъв, но трябва да се напрегна, за да го доловя. Попива скоростно, не е мазен, нито пък много воден, има леко стягащ ефект. За щастие не успявам да заприличам на морков след намазването с него, макар че имах такива притеснения. Обаче лъщи на светлина, особено на слънце, прави ме блестяща, което не ми допада. Не успях да определя от няколко намазвания дали ще е добър за дългосрочно ползване. Приятен е за ползване, разбирайте не доведе до негативни последици при мен. Златният му ефект не е по моя вкус, златото го предпочитам под друга форма, ако може не толкова забележимо.

L'occitane Divine Lotion – Божествен лосион с безсмъртниче

Супер готин лосион, мисля че напълно заслужава името си. Прави впечатление с приятен цветен и луксозен мирис, като парфюм от природата е. Имах само една мостричка, която съдържа 2 ml продукт. Стигна ми за 4-5 ползвания, накрая само дето не облизах опаковката :) Продуктът е течен и точно такова пакетче не е най-подходящият избор за съхранението му, но все пак ти дават възможност да го пробваш. Характеристики – невидим, плъзга се по пръстите ми и иска да избяга, а всяка капка ми е ценна. Нанасям на почистено лице, може леко да щипе и после изсъхва и изчезва. Усещам кожата си странно, но приятно лека и въздушна, заглажда бръчките. След него най-добре е да се нанесе крема от същата серия, но за съжаление цената му е леко уау.

Eucerin крем за ръце за чувствителна кожа

Съдържа специален комплекс на Eucerin наречен pH5 Enzyme Protection, който е комбинация от pH5 цитратен буфер, декспантеол и глицерин. От трите само глицеринът ми е известен като съставка, която предпазва кожата от изсъхване. Такава е и ролята на кремчето - защитава кожата на ръцете и ги хидратира. Изненадващо бързо попива въпреки, че е доста плътен като консистенция. Ароматът не мога да го разпозная. Нещо докторско, аптечно, странно го описвам, но не се сещам за по-правилно. След нанасяне леко лепне, дразни ме, не ми е удобно да правя нищо с ръцете си, особено пък да пиша ревю. Дори след като попие, пак усещам, че има нещо нанесено. Най-подходящо е намазването му да бъде последвано от момент на пълен покой, например по време на сън. Изразходих го обаче преди да стигна такъв етап на глезене с козметика :) Иначе е ок, омекотява кожата, не я дразни, успокоява я, сигурно затова и се усеща по-дълго време, обаче мен точно това ми пречи, така че за последно се виждаме, мило кремче.

Lavera Intensive Pflegemaske

Био ревитализираща маска с дива роза за лице, шия и деколте. Подходяща е за суха кожа, овлажнява я и й придава повече еластичност. Това реално си е самостоятелна опаковка, така си се продава в размер от 10 ml. Предназначена е сигурно за едно ползване, аз я намазах на 2 пъти. Престоява 10-15 минути. Върховна е като консистенция - гъста, бяла, приятно ухаеща на роза. Не прави плътно покритие, поне не видимо, но веднага се усеща как започва да работи върху кожата. Напомня ми на Анти-ейдж/Депигментиращ дневен крем с био дива роза на Dr. Scheller, само че е малко по-гъста. Попива и почти изчезва, леко се усеща изсъхване, което на места дърпа кожата. Трудно се сваля, все едно мия крем. Затова е най-добре да се ползва влажна кърпа, с която внимателно да се оберат остатъците. Добро попадение е, заслужава си да я пробвате.

Lavera 2 in 1 Care Hand & Cuticle Cream

Съдържа био маслиново масло и био лайка. Освен мека кожа, би трябвало да осигурява и здрави нокти, за оптимално действие се препоръчва да се приложи нощната терапия – т.е. обилно крем, памучни ръкавици и сладък сън. Има въздушна, лека консистенция, при разнасяне се усеща воднист. Слаб аромат на маслина се носи и след като крема е попил, което става за минута. Повече ми допада от следващия в повествованието като усещане и действие, заличава следите, които препаратите и водата оставят по ръцете ми.

Lavera - маска за лице Q10 с био жожоба, био алое вера

Отново имаме 10 ml и препоръка за 1-2 приложение седмично, но е по-икономична от другата и ми стигна за поне 5-6 намазвания. Оставя се 10-15 минути след което се обира с мека кърпа, ако не е попила. Предназначение - против стареене и намаляване на бръчките. Кремава на цвят, със средна гъстота, попива още докато я нанасям, затова спирам да я размазвам и оставям да действа. Има лешников аромат, който идва от маслото от жожоба и е характерен за доста продукти на Lavera, които съдържат лешник и/или жожоба, на мен много ми допада. На опаковката е посочено, че може да не се измива, но на някои места не попива хубаво и се усеща при докосване. Също така с напредване на времето изсъхва и не може да се втрие добре. Аз разбира се съм наопаки и понякога я оставям за цяла нощ върху лицето. Нанасям я след баня, прави кожата гладка, свежа и мека.

И последно още един крем за ръце :) Чудя се дали ако инвестирам парите, които давам за кремове за ръце, ще мога да си купя миялна. Не знам дали е от самата вода, от сапуните, препаратите за чинии или нещо друго, но след всеки досег с водата имам нужда да си намажа ръцете.

Lavera Basis Sensitiv Handcreme Bio Mandel and Bio Sheabutter

Био крем за ръце с бадем и масло от шеа. Гледам, че сега имат нова опаковка, моят явно е отдавна, добре, че е още годен. Отново имаме приятно усещаш се аромат на бадем и бял средно гъст крем. Разнася се лесно и реално не е нито мазен, нито толкова тежък както изглежда, когато го изкарвам от тубичката. Малко наподобява маската за лице Q10 с био жожоба, био алое вера, за която писах по-горе. За разлика от нея обаче е по-лек, прави кожата мека, но действието му е краткотрайно. Подходящ за всекидневна грижа, при по-сериозни проблеми с кожата на ръцете не мисля, че ще се справи задоволително.

0 коментара: