Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Ето го и първият шоколад, с които ще започна моите шоколадови ревюта. Не съм го избирала специално, исках да е нещо, което не съм опитвала д...

Schogetten Jamaica-Rum Truffle - Млечен шоколад с ямайски ром и трюфели

Ето го и първият шоколад, с които ще започна моите шоколадови ревюта. Не съм го избирала специално, исках да е нещо, което не съм опитвала досега, за да съм обективна, а също и да е интересен вкус.

Шоколадът отлежа няколко дни, преди да го хапна, не за друго, а защото бях решила, че трябва да го снимам, а фотоапаратът нямаше батерии. Най-накрая се сдобих с тях и вече можех да разопаковам сладкото изкушение.

Шоколадчето е на германската фирма Trumpf, както си личи и от името му. На български го превеждат "Алпийски фин млечен шоколад с пълнеж от Ямайски ром и трюфели (36%)". Така и не разбрах тези 36% за трюфелите или за рома се отнасят, май по-скоро и за двете. Шоколадът е 100 грама и аз си го купих за 1,55 лв. Опакован е в картонена кутийка, с много апетитна картинка на нея, определено привлича погледа. Самият шоколад е обвит със станиол, което е подразбиращо се за повечето шоколади и е разположен върху картонена поставка. Реално не е цяло парче шоколад, а е начупен на 18 малки квадратни парченца във формата на пресечена пирамида.

Всяко парченце е с релефно цвете отгоре. Вътре има пълнеж, млечножълт на цвят, които предполагам трябва да е направен от ром и трюфели. Парченцата са дебели около 1 см. Пълнежът е малко по-твърд и се случва да отхапете шоколада, а вътрешността да си остане там. Отначало не се усещаше рома, но след 3-4 парченце, вече си пролича, че е част от съставките на шоколада. Но все пак няма опасност като изядеш всички парченца да се алкохолизираш :)

Като вкус шоколадът е приятен, достатъчно сладък, но не прекалено. Но не е и нещо особено. Малко бях разочарована, очаквах някакъв по-екзотичен вкус, а ми се стори доста обикновен и тривиален.

Като цяло не е лош, за тази цена си заслужава и бих го опитала пак, ако нямам друго под ръка. Бих искала да опитам и другите вкусове на тази фирма и се надявам скоро да мога да споделя впечатленията си тук.

Име: Schogetten Jamaica-Rum Truffle
Производител: Trumpf Schokoladefabrik GmbH
Държава: Германия
Грамаж: 100 г
Цена: 1.55 лв

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

3 коментара:

  1. Пробвай и другите разновидности, например Trilogia или онзи вид със зелен лимон :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси за препоръката, ще ги пробвам, само да ги намеря.

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам този шоколад :)И сега са пуснали серия шоколади с код за сваляне на песен от musicstar.de, само че не важи за България

    ОтговорИзтриване