Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Много се чудих да пиша ли мнение за този шоколад. Но щом съм го хапнала, няма начин. То е ясно, че не може само хубави шоколади да се опит...

Sonata Capsuni & Sonata Visine - Млечен какаов десерт с 40% пълнеж (ягода и череша)

Много се чудих да пиша ли мнение за този шоколад. Но щом съм го хапнала, няма начин. То е ясно, че не може само хубави шоколади да се опитват, освен ако не си ги подбираш специално. Този беше подарък за децата от баба им, а тя жената гледала да вземе нещо по-евтино, което май автоматически при шоколадите означава с по-ниско качество. Два броя тествах – един ягода и един череша.

Оказа се, че това, което сме хапнали дори не е шоколад, а „Млечен какаов десерт с 40% пълнеж аромат ягода“. Името изписано на опаковката е Sonata. Да ви кажа като му чета съставките не ми беше много ясно какво го отличава от шоколада, ще трябва да задълбая и да ги сверя със съставките на някой „истински“ шоколад. Стана ми ясно обаче, че въпреки свежите ягодки (Capsuni) и съответно черешки (Visine), нарисувани на опаковката, вътре няма и помен от тях, само мирис и то далечен. Далечен, защото аз не го усетих, а смея да твърдя, че съм чувствителна към различните миризми и ги долавям.

Напразно издирвах тази марка в Интернет, не можах да намеря нищо подобно. Най-вероятно е специално измислена за магазините Plus, за които е произведен десерта и от където е закупен. Производител – Румъния.

Найлонова опаковка, шарена, направена да привлича деца и баби. :) На преден план са плодовете и зад тях се виждат две блокчета, които с много въображение можеш да приемеш за шоколадови, а с малко – по-скоро изглеждат като плочки за игра. Колкото и внимателно да се опитах да отворя опаковката, не успях и леко я скъсах, но пак ще отиде в колекцията. Вътре ме очаква 100 гр шоколадов десерт, разделен на 8 големи парчета. Върху тях кръстосани линии, без някакво лого или надпис. Никак не е учудващо, че не приличат на нарисуваните на опаковката. А като отхапете, става ясно, че въобще нямат нищо общо с рисунката. Вътре пълнежа е бял, леко като сухо кисело мляко, аромат на ягода или череша нямаше. Напомня ми някакъв вкус от детството, но така и не можах да се сетя на какво точно ми прилича.

Какаовият десерт е доста сладък, а и както казах парчетата му са големи и няма да можеш да изядеш много, колкото и да обичаш сладко. Една идея по-твърд от приемливото. Доста несполучлива имитация според мен на шоколад, така че трябва да се четат опаковките, а не да се гледа само цената. Не знам въобще как хората се връзват и си мислят, че за 60 ст могат да си купят 100 гр шоколад и той да е хубав. Определено не бих повторила експеримента си с този шоколадов десерт. Когато ми се прияде сладко, ще си взема нещо качествено. Не бих го купила и за децата, а ако някоя баба пак им подари, директно ще бъде използван в някоя рецепта, ще му се подобри вкуса като се смеси с други съставки. Само има да ме човърка от къде ми е познат вкуса на белия пълнеж.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

3 коментара:

  1. Честит нов адрес! Много се радвам, че блогът отново се обновява, защото е един от любимите ми. Всичко е страхотно, даже по-добро от преди. Дори мисля скоро да опитам първата рецепта. Изглежда вкусна. Пожелавам много успехи и те добавям в любими страници. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Джули за поздравите и за верността към блога ми.

    ОтговорИзтриване
  3. а на мен пък даже много ми допадат.... за 0,40 ст. много ясно, че не е шоколад!!!

    ОтговорИзтриване