Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Вярвайте ми, докато се каня да пиша и гледам опаковката, ми текат слюнките и ми се иска да има още шоколад. Да, ама няма. Свърши. Сега се ...

Lindt Lindor Milch - Млечен шоколад Lindt Lindor

Вярвайте ми, докато се каня да пиша и гледам опаковката, ми текат слюнките и ми се иска да има още шоколад. Да, ама няма. Свърши. Сега се ще пробвам да ви изкуша и вас.

Георги се завърна от Сопот и ми донесе като подарък шоколад. Аз си бях поръчала просто шоколад, какъвто прецени и той ме изненада в Lindt Lindor Milch, червен. Нямам си идея дали това е официланото му име, обяснен е като Швейцарски млечен шоколад с мекотопящ се пълнеж.

Предполагам всички сте гледали рекламите на Линдт, с разни разтапящи се шоколади, дето си викате, че просто няма начин да са такива. Е и аз съм гледала и съм слушала суперлативи за този шоколад.

И дойде моментът да ми падне в ръчичките, респективно устенцата. Опаковка - цялата червена, малко златно, с нежна бяла бродерия, все едно взета от покривките на баба. Наистина интересно хрумване за украса, но пък изглежда добре. Не знам червения цвят на какво е символ, шоколадът си е само млечен без някакви вкусови добавки. На преден план се вижда овалната емблема на марката. Леко вляво е сбутано едно парченце, в което се излива шоколад и вътрешността му е течна. Почти не се набива на очи, явно няма нужда от рекламиране как изглежда шоколада.


Не сме го снимали цял, защото се беше счупил от пътуването, не че ми пречи да го ям, да не си го и помислите. Вътре са 10 парченца, които честно казано са ми много малко, ама много. Абсолютно недостатъчно за един шокохолик. Колкото да го подразнят и да го оставят гладен. Щях да използвам друга дума, ама ще стане много нецензурно.

Да се върна на шоколада. Парченцата са си стандартни, с надпис Lindt в средата. Определено като ги разчупиш не се разтича пълнежа, даже не се различава кой знае колко от останалия шоколад. С две думи нищо неочаквано. Докато не го опиташ. Ама те май повечето шоколади са така. :)

Не знам как да го опиша, но е страхотно вкусен. Чист шоколад, сладък, разтапящ се в устата ти, абсолютно както си си го представял като си гледал рекламата. Вярно, че е само млечен шоколад, но според мен има някаква тайна съставка, която го прави различен от другите млечни шоколади. Вкусотия и половина, разграби се на мига, но както казах не стигна за никого. Личи си и качеството и опита при направата му.

Скоро се залепих пред шоколадите Lindt в един магазин и видях, че има и бял такъв, но в две различни опаковки, бяла и жълта. А колко червен имаше, като този, който опитах. И на бонбонки и на големи шоколади и на малки. Едвам ме издърпаха от щанда. Ако имате повод вземете си и се поглезете. Няма да сбъркате, много нежен шоколад, страхотно изкушение е. Имам си нов, по-скоро още един фаворит сред шоколадите. Прави са някои хора, които харесват чистия шоколад, без пълнежи и добавки. Явно има за какво. Май само го хвалих и е по-добре сами да се убедите в качеството му.


Име: Schweizer Milch-Chocolade mit zartschmelzender Fuelling
Производител: Chocolatefabriken Lindt & Spruengli AG
Държава: Швейцария
Грамаж: 100 г
Цена: около 3.50 лв, но ми е подарък и не знам точно

P.S. Снимките са нови, защото старите бяха качени в един сайт и изчезнаха. Затова има 2 вида опаковка - старата, от времето, когато е писана публикацията и нова от сега и шоколадът е вече цял, нищо че пише, че е бил счупен :)

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

5 коментара:

  1. Обичам да чета, описанията ти за шоколад -
    сякаш опитвам и му се наслаждавам с теб.
    А Lindt не е просто шоколад - това е Lindt.
    Хубава, сладка и кадифено нежна вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Lindt е прекрасен шоколад във всичките му разновидности!
    Преглъщам, когато чета обяснението ти.
    А когато отида в София и мина край рекламните
    им магазини, не питай :))
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Диана, благодаря ти. Понякога ми се струва, че не ги описвам достатъчно образно, но явно на моменти успявам.

    Благодаря за милото пожелание, желая ти красива вече и на теб.

    ОтговорИзтриване
  4. в момента имам такъв шоколад пред себе си, чудесен вкус, обожавам ги този вид шоколади :).
    http://www.lindt.com/es/noswf/spa/productos/tabletas/rellenos/lindor/lindor-leche/

    ОтговорИзтриване
  5. Хубавото си е хубаво, две мнения няма :)))) Отивам и аз да си взема да опитам, че ми се прияде. Добър апетит!
    Младен

    ОтговорИзтриване