Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

В магазина сме. Яде ми се шоколад, макар да гледам да не се изкушавам често, че натоварва бюджета. Но не мога да си избера. И този път не ...

Млечен шоколад Boss Fine Milk от Nestle

В магазина сме. Яде ми се шоколад, макар да гледам да не се изкушавам често, че натоварва бюджета. Но не мога да си избера. И този път не е защото има голямо изобилие, а точно обратното – липсва такова. Което си е направо срам за верига супермаркети, но това е друга тема, явно просто ще избягвам да пазарувам от там. Та така, въртях се, чудих се, гледах. Преобладаваха Милка, но не исках тях. Другите и те не ми хващаха око. Явно няма да се яде шоколад днес.

Отидох на касата, но не ме свърташе на едно място. Понякога като ме хване шоколадовия глад и не трябва човек да е близо до мен. Добре, че не ми се случва много често или имам с какво да го залъжа. Георги реши да ме избави от мъките ми и отиде да ми избере шоколад. Върна се с Boss Fine Milk. Аз лично сигурно не бих го избрала, не знам защо, може би марката я свързвам по-скоро със сладолед, а не шоколад.

Така прибрахме се вкъщи. Следва снимане, разопаковане и опитване на шоколада. Както се разбира, зора ми за шоколад не е минал напълно, но след като вече е в ръцете ми поне е притъпен малко.


Шоколадът Boss е на Nestle. От сайта им разбрах, че серията Boss се води луксозна, демек само за цените, като мен и богаташи, не като мен. На опаковката шоколада е представен само като Boss Fine Milk, в превод Boss млечен шоколад и толкова. Само, че при луксозната серия не може просто така и затова в добавка има Extra Fine Milk Chocolate и Rich in cocoa. С две думи, той е най-млечен от млечните и най-фин от фините. На сайта на Nestle е обяснено така "Най-фин млечен шоколад с изключително богато съдържание на какао (36%- най-високото какаово съдържание от всички млечни шоколади на българския пазар), подходящ за истински ценители". Направо трябва да се чувстваш богоизбран, че си имал достъп до тоя шоколад.

Не си мислете, че подхождам критично към шоколада, просто ме дразни това превъзнасяне. Да не си мислят, че ако те не ми кажат какъв е, аз няма да усетя като го хапна. Дразни ме такава реклама, сякаш потребителите нямат собствено мнение и не могат да преценят ценители ли са или не.

Да продължа по същество, че стана дълго, а не съм го опитала още. Виртуално де, реално вече е изяден. :) Опаковката е хубава, хартиена кутийка, елегантна, изпипана. Освен всичко написано за шоколада, на нея има и логото на Boss, две парченца шоколад, изглеждащи доста достоверно, както се оказа по-късно и малко мляко, направено като крилца. Явно, за да покаже колко е фин шоколада.

На гърба няма да ви казвам какво пише, но целия е запълнен с информация, като не пропускат да ни напомнят, че има и други видове шоколад от луксозната серия. Отварям и изваждам шоколад, увит в златен станиол. Там не се моткам много и стигаме до шоколада. Хм, две неща ми се сториха странни. Шоколадът е разделен на 6 блокчета, продълговати. Броя пак, пак 6. Интересно защо са решили така, може би мислят, че е по-удобно за ядене. Другото, което ме учуди, че едното парченце беше ужулено. Не си личеше шоколадът да е отварян, нямаше никакви следи по опаковката или станиола, но на парченцето си имаше следа.

Счупихме го на шестте парчета. Не са много удобни. Едно, че всяко от тях си е почти отделен шоколад, друго че почва да се размазва, докато го ядеш. По ми харесват малките парченца, хем лесно се хапват, хем имаш чувството, че шоколадът е повече. Опитах го и честно казано първото ми усещане беше за обикновен шоколад, даже леко невкусен, ядях шоколад, а не го усещах като такъв. После малко се пооправи положението, след първото голямо парче. Според Георги това бил мъжки шоколад, без грим, т.е. само шоколад, без разни глезотии. То и за мен си беше шоколад, но не усетих ни млякото, ни лекотата, ни финеса, абе нищо.

Изядохме го, но като цяло съм разочарована, вкусен, но не прекрасен или неустоим. Въобще не отговаря на рекламата, която му правят. Да не говорим, че и цената му са завишили изкуствено и ако аз го купувах, сигурно нямаше да го взема. Язък за луксозната опаковка, като съдържанието не отговаря, но то с доста продукти ситуацията е такава.

По-добре е да си взема един сладолед Boss, от колкото шоколад със същото име. Другите му разновидности изглеждат привлекателни, но съм скептично настроена и към тях. Ако сте опитвали, споделете мнение. Приемам предложения и какъв да е следващия шоколад, който ще опитам.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

5 коментара:

 1. От тези съм опитвала само Morello Cherry. Мога да кажа, че е много хубав, но пак нещо му липсва и не може да ми стане любим. Като цяло Boss са си най-вкусни като сладоледи.

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря за бавното, подробно обяснение!
  Човек може да се задави от преглъщане в очакване:)
  Е, като прочетох края си преглътнах спокойно!
  Аз съм любителка на натурални шоколади, млечни не ме изкушават!

  Хубава вечер!

  ОтговорИзтриване
 3. Обичам да чета твоите разкази за шоколад -
  пиша го сигурно всеки път, но е истина. Харесват ми очакванията, усещанията, сравненията, допадна ми и определението за шоколад "без грим" на Георги.
  Благодаря ти за удоволствието, което ми достави!
  Хубава и усмихната вечер, Диана

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря ви за думите и на мен ми харесва да описвам шоколада, иска ми се възможно най-пълно да предам чувството.

  Лека и сладка вечер и на вас.

  ОтговорИзтриване
 5. И аз веднъж опитах някакъв от серията Boss, може и същият да е бил и споделям написаното. На вид изглежда обещаващо, но на вкус е твърде обикновен и определено цената не отговаря на качеството.

  ОтговорИзтриване