Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Нещо не успяхме да се спогодим с тази маска. Така и не разбрах причината. Дали защо е подходяща за по-млада и много чувствителна кожа. Въпре...

Анти-стрес маска с разцъфнал памук (Neobio anti-stress mask cotton bloom)

Нещо не успяхме да се спогодим с тази маска. Така и не разбрах причината. Дали защо е подходяща за по-млада и много чувствителна кожа. Въпреки това упорито използвах цялото пакетче, стигна ми за 4 пъти, т.е. за 2 седмици. Маската с памук се препоръчва за 15 – 25 годишна възраст и за особено чувствителна кожа.


Още като отворих пакетчето и ми направи впечатление много силната миризма на маската. Ароматът не е неприятен, но за мен е прекалено изразен, не можах да определя на какво е. При нанасянето също се усеща и на моменти чак ми е неприятно. Самата маска е доста мазна и тежка като консистенция. Лесно се разнася, но сякаш затиска кожата ми, буквално я усещам как сякаш ми затиска лицето.

Маската трябва да постои около 15 минути. С течение на времето чувството за тежест изчезва, миризмата също отшумява и вече е по-поносимо. Съвсем леко се усеща опъване на кожата, но няма изсъхване и дърпане. Доста бързо се абсорбира от кожата, въпреки това остава мазен слой отгоре.

При едно от ползванията на маската, преди което си бях почиствала черните точки, усещах леко щипене по лицето.

Според указанията трябва да се изплакне обилно с хладка вода. Определено си трябва доста вода, за да измие мазния остатък. Лицето изглежда все едно почти не е останала маска по него, но като започна да се мия и е направо хлъзгаво. Като я намокря пак се обажда аромата, но по-слабо отколкото при нанасяне.  Единият път пробрах да я почистя с лосион, но не стана работата и пак си трябваше вода.

След цялата процедура лицето ми е леко зачервено. Кожата е почистена и успокоена, не е изсушена или мазна. Антистресовото действие не знам как да го проверя, сигурно не съм достатъчно стресирана :)

Съдържа доста масла: масло от соя, масло от жожоба, масло от ший, масло от арган, масло от сладък бадем, на които явно се дължи прекалено мазната консистенция. Съставките й са 100% натурални, но не мисля, че бих я ползвала отново, явно не е за моя тип кожа.

Маската се продава в комплект от 5 пакетчета, всяко по 7 ml. Аз имах само едно, незнайно от къде, сигурно е било мостра. Цената на целия комплект е към 20 лв.

0 коментара: