Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Днешната ми публикация ще е бая кратичка, но надявам се полезна. Наскоро открих, че мога да ползвам сребърна вода за почистване на лицето си...

Сребърна вода

Днешната ми публикация ще е бая кратичка, но надявам се полезна. Наскоро открих, че мога да ползвам сребърна вода за почистване на лицето си. Досега я ползвах само да капя в нослетата на децата. Но случайно прочетох при една от бюти блогърките, че я ползва като почистващо средство и реших и аз да пробвам.


Оказа се, че на етикета на водата си го пишело, че е полезна като дезинфекционно средство при кожни инфекции и акне. С памуче почиствам проблемните области по лицето ми, разбирайте челото, носа и брадичката.

Харесва ми, че няма мирис, не изсушава, не омазнява, просто премахва мръсотията и освежава кожата. Абсолютно безвредна,съдържа единствено пречистена вода и колоидно сребро. Ползвам я от няколко дена, нямам кой знае какво за изчистване по лицето, за да споделя дали наистина помага, но не виждам и да ми е навредила.

Четох, че сребърната вода се използва в някои козметични продукти, особено такива против акне и в шампоани против пърхот. Не се сещам досега да съм я срещала по етикетите, тъй като най-вероятно е замаскирана под някое сложно наименование.

Ето и две козметични рецепти със сребърна вода:

- лосион за ежедневна употреба при мазна и проблемна кожа: сребърна вода и чаено дърво (на 100 мл вода 1 капка масло).

- маска за мазна и проблемна кожа - хума, 1 аспирин стрит на прах, 1 капка масло от чаено дърво и сребърна вода до получаване на кашичка

Моята вода е на Arcol, 10% разтвор (в превод 10 мг. колоидно сребро на литър дестилирана вода). 100 ml са на цена между 2 и 3 лв.

1 коментар:

  1. Благодаря че ме подсети за сребърната вода! Аз преди съм я използвала но я бях забравила, освен всичко останало е хубава за профилактика и лечение на вирусни и простудни заболявания и какво ли още не... :)

    ОтговорИзтриване