Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

До сега май не съм писала за парфюми, но този не мога да го пропусна. Не съм сигурна дали ще успея да го опиша добре, не знам как се описва ...

Terra Nova Sakura and Green tea Perfume Essence

До сега май не съм писала за парфюми, но този не мога да го пропусна. Не съм сигурна дали ще успея да го опиша добре, не знам как се описва парфюм и затова ще съм лаконична.



Terra Nova Sakura and Green tea Perfume Essence ми стана любим още с първата капка и затова искам да го споделя с вас. Подарък ми е от приятелка от Америка и го ползвам само за специални случаи. Много е траен и две-три капки на подходящите места са напълно достатъчни, за да се усети присъствието му.


Ще започна с кратка информация за фирмата. TerraNova е непозната за мен марка (да не се бърка с модната марка със същото име). Не намерих техни продукти да се предлагат в България, което е жалко, защото имат хубави неща и работят с качествени и натурални съставки. Фирмата е създадена преди повече от 40 години в Бъркли, Калифорния. Те създават и марката The Body Shop (така се нарича първото им магазинче за козметика), която после е купена компания със същото име, а фирмата се преименува в TerraNova.

Както си личи от името, въпреки, че го наричам парфюм, това е парфюмна есенция. Разликата между двете е, че парфюмните есенции са неразредени сложни парфюмни композиции, докато парфюмът е смес от етерични масла и ароматни съставки, фиксатори и разтворители. Есенциите са с много по-гъста консистенция от разредените парфюми, дори ги наричат парфюмни масла. Те са и по-скъпи, в случая моето шишенце струва 15 долара за количество половин унция.



Парфюмната есенция е в миниатюрно сладко тумбесто шишенце с интересна капачка, характерна за марката. Случва се понякога шишенцето да се катурне и въпреки затворената капачка няколко капки да избягат от него. След това цялата стая ухае, като аромата е малко по-силен отколкото, когато го ползвам на тялото си. Когато се слее с кожата ми, мирисът е много нежен, свеж, страхотен е за пролетта и лятото. А и като ме напече слънцето, ухае още по-приятно, особено според съпруга ми ;)

Според информацията, която открих в интернет ароматът е смесица от японски черешов цвят Сакура и зелен чай и не съдържа алкохол. Нямам си идея какви са другите му съставки, но за мен миризмата е уникално приятна и женствена. Освен като парфюмна есенция, комбинацията от двата аромата се предлага и в продукти за тяло.

3 коментара:

  1. Обожавам и Сакура, и зелен чай <3

    ОтговорИзтриване
  2. Както вече казах, това е един великолепен, възхитителено разкошен, завладяващ аромат! Ухае на нежност и топлина.

    ОтговорИзтриване
  3. Парфюмите са моята голяма любов! Обичам да чета за тях, да ги пробвам, да ги нося ... Определено парфюмните масла се различават от конвенционалните парфюми като нанасяне, усещане, интензивност според кожата ...

    ОтговорИзтриване