Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Последно време хич ме няма в блога, причината е, че децата са във ваканция и не ми оставят много време за моите работи. А и музата ми за пис...

Ден на Bioderma

Последно време хич ме няма в блога, причината е, че децата са във ваканция и не ми оставят много време за моите работи. А и музата ми за писане явно си е взела почивка и е изчезнала някъде. Да не говорим, че вече виждам как лятото отива към края си и вместо да му се наслаждавам, аз се депресирам от това. Изобщо не съм добра компания тия дни, но обещавам от септември да се поправя.


Затова тази публикация ще е мъничка, колкото да покажа, че съм наоколо. И без това разполагам само с мостри на продуктите, за които ще пиша. Имам и два пълноразмерни на Bioderma, но те ще си имат отделна публикация.


И така за деня на Bioderma (по аналогия на ден на усмивката, на програмиста, на шоколада и всякакви други дни) имаме мицеларна вода Sensibio H2O, Hydrabio serum, Sebium global, Photoderm Max SPF 50+, Matriciane Rides и Matricium. Общо взето нещата не изглеждат много съвместими, тъй като са за различни кожни проблеми, но на мен всичките ми влязоха в употреба.

Мицеларната вода я използвах за почистване на лицето, Hydrabio serum сутрин, Photoderm Max SPF 50+ през деня, Sebium global вечер, а Matriciane Rides и Matricium нанасях на бръчките.

Горе-долу около 1 седмица ми беше достатъчна, за да ги изхабя, но не мисля, че е достатъчна, за да изкажа крайно мнение за всичките продукти.


От Sensibio H2O имах две малки бутилчици, общо 40 мл, но тя пък се харчи най-бързо. За първи път използвам мицеларна вода, затова нямам база за сравнение. Чета аз, че вие си ползвате мицеларни води, ама викам за какво ми е, като ползвам разни други работи за почистване, а то си заслужавало да я пробвам. Много нежна, почиства добре, с лек и приятен аромат, хареса ми и смятам да и обърна подобаващо внимание занапред. На вкус горчи малко, облизах си устните няколко пъти след като си почистих лицето :)

Hydrabio serum е концентрат за силно дехидратирана кожа. Не бих казала, че моята има чак толкова голяма нужда от хидратация, но реших, че няма да ми навреди. Серумът е прозрачен, леко подобен на гел, с едва доловима миризма. Попива доста бързо, не се забелязва, но все пак малко се усеща.

Photoderm Max SPF 50+ използвах, когато съм повече време навън. Флуидът се оказа тъмен и ме уплаши, че ще се разхождам оранжево-кафява, но след нанасяне не остава оцветяване по кожата. Дори може да се ползва като ББ крем, защото има лека покривност и голяма слънцезащита. Въпреки, че пише, че е без аромат, на мен ми мирише и то не особено приятно за разлика от другите продукти на Bioderma. Като изключим това е лек, не го усещам да ми задушава кожата, не е мазен и е хубаво, че е подходящ за всеки тип кожа.

Matriciane Rides трябва да се ползва поне месец, за да има видим резултат, а аз нямам тази възможност, затова ви описвам само как го чувствам. Лек крем, нанасях го само на бръчките, за да ми стигне за повече време. Лесно се разнася, леко мазен, но не забелязах веднага да прикрива и изглажда неравностите или явно моите са много дълбоки. Интересно ще ми е да го пробвам по-продължително време, заедно с Matricium.


Matricium - имам само една дозичка, която може да се използва няколко пъти, но в рамките на 12 часа след като е отворена. Май не го ползвах много както трябва, но и продукта е странен на вид. Очаквах да е като крем или гел, а той се оказа леко мътна течност. По-голямата част от продукта отиде по ръката ми, накрая пробвах и директно от флакона да го нанеса на кожата си. Чудя се дали дозичката ми беше наред, макар че е в срок на годност имаше странна кисела миризма.

Останах много доволна от Sebium global. Изненадващо за мен и доста бързо се справи с пъпчиците, които имах. Нанасям вечер и на сутринта кожата ми изглежда много по-добре и както казах пъпчиците са завехнали, което е супер. Обаче го нанасям само където има нужда, защото на другите места ми изсушава малко кожата, особено на челото си личеше повече. Отново приятна миризма, лека консистенция, бързо попива.

Ако трябва да избирам бих продължила да ползвам Sensibio H2O и Sebium global, сякаш най ми допаднаха като действие. Вие от кои продукти на марката сте доволни?

1 коментар:

  1. Аз харесвам слънцезащитния крем за мазна кожа. Днес в аптеката пък видях крем с цвят от серията Себиум и доста се замислям дали да не инвестирам в него. А мицеларната вода наистина си струва, откакто я пробвах направо с удоволствие си махам вечер грима. (:

    ОтговорИзтриване